ΠΑΣΟΚ: Συμμαχίες στη βάση θέλει ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Συμμαχίες στη βάση θέλει ο Ανδρουλάκης

Κλείνει τη συζήτηση περί συνεργασίας με την Κουμουνδούρου και προαναγγέλλει πρόταση προανακριτικής για τα Τέμπη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει κυβέρνηση, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε (Open) ανέφερε ότι «εμείς μπορούμε να νικήσουμε τη Ν.Δ. με συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας». Απαντώντας στις τοποθετήσεις τόσο του Στέφανου Κασσελάκη όσο και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για προοπτική συμπόρευσης, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με το πολιτικό Κέντρο και με την προοδευτική Αριστερά, αλλά επανέλαβε ότι αυτή η συνεργασία αφορά «προγραμματικές συμφωνίες στη βάση της κοινωνίας και όχι στην κορυφή για κάποιους τυχοδιώκτες». Και δείχνοντας στο στενό πολιτικό περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε: «Είναι προοδευτικό να μιλάνε κάποιοι για βοθροκάναλα και τώρα που τους παίζουν όλη μέρα, όχι για πολιτικά θέματα αλλά για βόλτες με σκυλάκια, δεν υπάρχει αυτή η έννοια; Την ξεχάσαμε;»;

Αναφερόμενος στην υποστήριξη που παρείχε στον δεύτερο γύρο ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Χάρη Δούκα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έπραξε με γενναίο τρόπο, αλλά «ούτε αυτό έφτανε ούτε ήταν το κρίσιμο. Ο λαός των Αθηνών επέλεξε δήμαρχο πέρα από κομματικές ταυτότητες». Εστρεψε, δε, για άλλη μια φορά τα βέλη του προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέγουν εμάς που πανηγυρίζουμε για τη νικηφόρα στρατηγική μας και πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα».

Στο πλαίσιο μιας σύμπλευσης στη βάση αξιών και στρατηγικής, ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση, βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. «Θα ήθελα να δω τη στάση και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων», πρόσθεσε.

Πάντως, καθώς η συζήτηση για μια πιθανή προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, συνεχίζονται και οι αντιδράσεις. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε χθες (Action24): «Καμιά συνεργασία με πολιτικούς γυρολόγους, οι οποίοι γυρνούν από κόμμα σε κόμμα για μια καρέκλα». Η δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας του κ. Ανδρουλάκη με τη Γεωργία Γεννιά, που είχε μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά τις εκλογές αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροδότησε φήμες για επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ και συνακόλουθες αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT