Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για αποκλιμάκωση και τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα δίαδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για αποκλιμάκωση και τερματισμό της βίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, θα μεταβεί στο Κάιρο το Σάββατο, «σε μια κρίσιμη συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό». 

«Η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων χωρίς υποχωρήσεις. Είναι επιβεβλημένο να μην επεκταθεί η σύρραξη και να αποφύγουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση», είχε αναφέρει. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT