Εντός και Εκτός: Ο πολιτικός γάμος του κ. Κασσελάκη

Εντός και Εκτός: Ο πολιτικός γάμος του κ. Κασσελάκη

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Οι βδελυσσόμενοι το πρότυπο που προβάλλει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ζώστηκαν με φισεκλίκια, έλαβαν θέσεις και ετοιμάστηκαν να στείλουν το «σκληρό» ενδοκομματικό μήνυμα. Ο πρόεδρος, με τον –γνωστό πια– χαλαρό τρόπο του, τους αιφνιδίασε πρώτος, προαναγγέλλοντας τον πολιτικό γάμο του, κάπου στα όρια των πολιτειών Νέας Υόρκης ή Κονέκτικατ, με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ. «Πώς σας το είπε;» ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) η Ολγα Γεροβασίλη. «Το ανακοίνωσε στην αρχή της τοποθέτησής του», απάντησε η κ. Γεροβασίλη, η οποία με την ευκαιρία επιτέθηκε στη Ν.Δ., λέγοντας ότι με τον γάμο των ομοφυλοφίλων «άλλο κόμμα είναι αυτό που δεν τολμάει να φέρει τον νόμο». Ο Πέτρος Παππάς είπε ότι ο νέος πρόεδρος δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, «παρά το έντονο κλίμα που υπήρχε».

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Το «έντονο κλίμα» που περιέγραψε ο κ. Παππάς δεν αφορά, βεβαίως, τον γάμο, αλλά τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγα. Πάντως, ως προς τον γάμο, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη κινήθηκε στην προεδρική γραμμή, σημειώνοντας (Οpen) ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό το 2023 και όσο προχωρά ο χρόνος, να δίνουμε τις ευκαιρίες ισότιμα σε όλους τους ανθρώπους να γεύονται την ευτυχία και τη χαρά έτσι όπως αυτοί την αξιολογούν, χωρίς κοινωνικούς καταναγκασμούς, χωρίς στερεότυπα». Μάθαμε ότι ο γάμος έγινε σε κλειστό κύκλο με ένα μάρτυρα και ότι μόλις το ζευγάρι επιστρέψει από τις ΗΠΑ θα γίνει και το σχετικό εγχώριο γλέντι «σε μια παραμεθόριο περιοχή». Η στήλη –τουλάχιστον μέχρι πρότινος– ήταν αμιγώς πολιτική, οπότε οι γαμήλιες τελετές και όλα όσα παραδοσιακά τις συνοδεύουν, ειδικά στη Νέα Αγγλία, δεν είναι το φόρτε της, ωστόσο, θα γίνει μια προσπάθεια και τις επόμενες ημέρες θα σας μεταδώσουμε ό,τι μάθουμε.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόσωπο της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον σύζυγο (με βάση την αμερικανική νομοθεσία) του κ. Κασσελάκη, τον Τάιλερ Μακμπέθ. Ο νεαρός Αμερικανός σύζυγος του κ. Κασσελάκη ως πρόσωπο δεν απασχολεί, βεβαίως, τον μέσο Ελληνα, όμως, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε στο πολιτικό προσκήνιο. Είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει φέρει την προσωπική ζωή του στην τηλεοπτική καθημερινότητα των Ελλήνων σε αυτό τον βαθμό. Η πιθανή πολιτική στόχευση: να προσπαθήσει να ενοχοποιήσει τη Ν.Δ. ως «όμηρο» της δεξιάς πτέρυγάς της. Στο σχετικό non paper που συνόδευε την είδηση για τον γάμο του κ. Κασσελάκη αποτυπώνονταν τα ερωτήματα: «Είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα η Ν.Δ., που ακολουθεί τον δρόμο της προόδου και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα ή θα παραμείνει όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας των κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη; Tελικά, ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής και Ευρωπαίος, όπως δηλώνει, ή εκφράζεται από τις σκοταδιστικές απόψεις ανθρώπων όπως ο Α. Μπέος;». Το μέτωπο με τη Ν.Δ. είναι λογικό και αναμενόμενο. Ωστόσο, η πιο οξεία σφήνα του κ. Κασσελάκη δεν διαρρηγνύει τη Ν.Δ., αλλά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάνε έτσι έως το συνέδριο τον Φεβρουάριο; Ή τις ευρωεκλογές; Δύσκολο.

Ο ΤΟΠΟΣ

Η Θεσσαλία. Εκεί, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και ο απερχόμενος Κώστας Αγοραστός εξακολουθούν να συγκρούονται και μετεκλογικά, καθώς στη συγκεκριμένη περιφέρεια, πέρα από τις επικοινωνιακές τριβές προς την αναμέτρηση, τα προβλήματα παραμένουν και οι κάτοικοι ολόκληρων οικισμών ούτε στα σπίτια τους μπορούν να πάνε ούτε και γνωρίζουν τι θα γίνει με τις περιουσίες τους. Ο κ. Κουρέτας κατήγγειλε (ΣΚΑΪ) ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές σταμάτησαν τα έργα κατασκευής αναχωμάτων σε διάφορα σημεία του νομού Καρδίτσας, διερωτώμενος για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Στη συνέχεια, παρενέβη ο κ. Αγοραστός, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες του κ. Κουρέτα δεν ευσταθούν. Οποια και αν είναι η κατάσταση, ο κ. Αγοραστός θα είναι περιφερειάρχης για περίπου δυόμισι μήνες ακόμη. Οι πολύ σοβαρές καταστροφές στη Θεσσαλία δεν μπορεί να συζητιούνται ελαφρά τη καρδία στα τηλεπαράθυρα.

Η ΑΤΑΚΑ

«Ανδρείους μπορεί να βγάζει κάθε χώρα. Αγίους όμως μόνο αυτές που καταυγάζονται από το φως της Ορθοδοξίας, από το φως του Χριστού και η Ελλάδα ανήκει σε αυτή την εκλεκτή μερίδα». Αυτά είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. Και ενώ μπορεί να μοιάζει με αποστροφή κάποιου άρθρου από το περιοδικό «Προς την Νίκην» της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ», μάλλον πρέπει να διαβαστεί λίγο πιο πολιτικά, καθώς το κόμμα του κ. Νατσιού φαίνεται ότι έχει επιλέξει δεξαμενή ψηφοφόρων και προς το παρόν αλιεύει ανενόχλητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT