Κυβέρνηση: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις

«Δεν θα κριθούμε από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ», λένε στο Μέγαρο Μαξίμου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση παρακολουθεί, όπως οφείλει, τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρις… εκεί. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στην «Κ» πως «δεν θα κριθούμε από όσα συμβαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση», αλλά «από το έργο που θα κάνουμε τα 3,5 χρόνια που έχουμε μπροστά μας». Το γεγονός πως η κυβέρνηση εστιάζει στον εαυτό της και όχι στην –τύποις– αξιωματική αντιπολίτευση, δεν σημαίνει πως τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα παρακολουθεί και δεν την επηρεάζουν, αφού το δεύτερο κόμμα στη χώρα παρουσιάζει πλέον διαλυτικές τάσεις με όλους να είναι εναντίον όλων.

Το αντίδοτο

Στο παρασκήνιο, πάντως, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν δηκτικά την «ευαισθησία» που δείχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις παλαιές δηλώσεις του κ. Στέφανου Κασσελάκη, θυμίζοντας πως στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο στην «Κ» για ασθενή μνήμη και του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται τον «κίνδυνο» από την παντελή έλλειψη αντιπολίτευσης. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που η χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει όμοιά της και αυτό αποτελεί «παγίδα». Το αντίδοτο σε αυτή την κατάσταση είναι να επικεντρωθεί η κυβέρνηση στα όσα πρέπει η ίδια να κάνει και να μην ασχολείται –όπως ήδη κάνει– με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια προσεκτική ματιά, άλλωστε, αποτυπώνει πως τα στελέχη της κυβέρνησης σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν σχολιάζουν καθόλου την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά μόνο εάν ερωτηθούν.

Ακρίβεια, ασφάλεια, Υγεία, Παιδεία και Δικαιοσύνη οι τομείς όπου εστιάζει η κυβέρνηση.

Η ατζέντα

Τα παραπάνω είχαν αποτυπωθεί και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου πριν καν ξεσπάσει ο νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στα προβλήματα και να ασχοληθεί με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κυβέρνηση έχει επιλέξει τις μάχες που θα δώσει το αμέσως επόμενο διάστημα:

• Η ακρίβεια είναι ένα κομμάτι στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, καθώς ο χειμώνας μπορεί να κρύβει παγίδες λόγω και του πολέμου στο Ισραήλ. Στο Μαξίμου θεωρούν πως στο θέμα της ακρίβειας μπορεί να κριθούν πολλά σε πολιτικό επίπεδο και να διαμορφώσουν το σκηνικό ενόψει της άνοιξης.

• Η ασφάλεια είναι ένας δεύτερος πολύ κρίσιμος τομέας για την κυβέρνηση, ο οποίος περιλαμβάνει δύο σκέλη: το ένα αφορά την ευρύτερη ασφάλεια λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και στο οποίο εμπεριέχεται και το μείζον θέμα της μετανάστευσης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το μεταναστευτικό βρίσκεται σε έξαρση λόγω του πολέμου, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον. Το δεύτερο σκέλος αφορά την εσωτερική ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών. Τόσο η εγκληματικότητα όσο και η βία μεταξύ ανηλίκων είναι δύο θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση.

• Το τρίτο πεδίο αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε Υγεία, Παιδεία και Δικαιοσύνη, στους τρεις βασικούς πυλώνες μεταρρυθμίσεων για την κυβέρνηση. Στην Ηρώδου Αττικού θεωρούν πως τα αποτελέσματα σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς πρέπει να φανούν άμεσα, καθώς θα αποτελέσουν κρίσιμο παράγοντα ενόψει των ευρωεκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT