Αντιπαράθεση για τα «τρολ» στη Βουλή

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε χθες η αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ που «δούλεψαν υπόγεια με έναν στημένο μηχανισμό» επί εποχής Αλέξη Τσίπρα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε χθες η αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ που «δούλεψαν υπόγεια με έναν στημένο μηχανισμό» επί εποχής Αλέξη Τσίπρα και πως «επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών και των social media του προέδρου».

Πρώτος αναφέρθηκε στο θέμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς: ήταν τη στιγμή της εξέτασης από την εθνική αντιπροσωπεία αιτήματος της Δικαιοσύνης για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά τη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του ο κ. Μαντάς για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται πως ο «γαλάζιος» βουλευτής εμπλέκεται σε υποθέσεις εξωχώριας εταιρείας και πως έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. «Εχω την υποχρέωση να αντισταθώ με όσες δυνάμεις έχω στην πολιτική της τοξικότητας που εκφράζει ο κ. Πολάκης», είπε ο κ. Μαντάς, σημειώνοντας πως με αφορμή την υπόθεση αυτή ο γιος του, «μαθητής γυμνασίου δεκατριών ετών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την επίθεση των πολιτικά στρατευμένων “τρολ” του κ. Πολάκη». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «είναι πολύ προκλητικό, το κόμμα το οποίο διαθέτει έναν στρατό τεράστιο από τρολ και ψεύτικους λογαριασμούς μέσω της “Ομάδας Αλήθειας”, να κατηγορεί άλλα κόμματα για τρολ στο Διαδίκτυο».

Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, εις βάρος του οποίου έχει καταθέσει μήνυση ο βουλευτής της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης, ωστόσο, παρενέβη για να τονίσει μεταξύ άλλων: «Ποιος είναι ο περίφημος “Τομέας Διαφάνειας” του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι τα τρολ της “υπόγας”, τα οποία τα είχατε βάλει να δολοφονούν χαρακτήρες. Και, μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι όλο αυτό γινόταν με την ανοχή, αν όχι την καθοδήγηση, του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Και σιωπή τώρα».

Δεν πέρασε απαρατήρητη, πάντως, η εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ τοποθέτηση του Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος αφού έκανε λόγο για «πολύ σημαντικές, πολύ σοβαρές και ερευνητέες δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη για το ζήτημα των τρολ», σημείωσε: «Για το ζήτημα του ψηφιακού παρακράτους των κομματικών στρατών, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία οφείλουν πολλές εξηγήσεις στον δημόσιο λόγο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί δημοκρατικά στη Βουλή, όποτε θέλετε. Εδώ, λοιπόν, να τα δούμε και να τα πούμε όλα».

Τελικώς, η Βουλή αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (260 υπέρ, δύο κατά και ένα «παρών») την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Οι δύο βουλευτές που ψήφισαν «κατά» της εισαγγελικής πρότασης ήταν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Ραλλία Χρηστίδου (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το «παρών» ανήκε στον Μιχάλη Γαυγιωτάκη (Σπαρτιάτες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT