Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 22,8 μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 22,8 μονάδων της Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, έναν μήνα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγράφεται επίσης πως η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά Ν.Δ. με το δεύτερο κόμμα ανέρχεται στις 22,8 μονάδες. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 40,6% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% (από 17,8%) το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 13,4% (από 11,8%). Ακολουθούν το ΚΚΕ στο 10,25% (από 7,7%), η Ελληνική Λύση (6,9% από 4,4%) η ΝΙΚΗ (3,2%) η Πλεύση (3,7%) και το ΜέΡΑ 25 που δείχνει να μπαίνει στη Βουλή με 3,5%. Αντιθέτως, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Σπαρτιάτες που πέφτουν στο 2,7%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-1

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 30% διατηρώντας διαφορά 18 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 10,6% και το ΚΚΕ τέταρτο με 8,1%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-2

Αξιολόγηση Στ. Κασσελάκη

Πάνω από 7 στους 10 (ποσοστό 72%) αξιολογούν αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Στ. Κασσελάκη έναντι 16% που την κρίνει θετικά (λίγο πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ).

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-3

Oι πολίτες θεωρούν πως η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-4
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT