Εντός και Εκτός: Με το βιογραφικό σας και στο γραφείο του κ. Δούκα

Εντός και Εκτός: Με το βιογραφικό σας και στο γραφείο του κ. Δούκα

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Μαθαίνω ότι στο… βαθύ ΠΑΣΟΚ του Δήμου Αθηναίων υπάρχουν διαγκωνισμοί και εντάσεις, καθώς η εκλογή του Χάρη Δούκα έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες των πιστών του κόμματος σε θέσεις ευθύνης. Τις τελευταίες ημέρες το γραφείο του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων πολιορκείται από διάφορα αυτοδιοικητικά στελέχη του αειθαλούς ΠΑΣΟΚ, που ψάχνουν απασχόληση. Ο κ. Δούκας δεν επιθυμεί, απ’ όσο μαθαίνω, ούτε να γίνει επικεφαλής Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας άεργων πασόκων. Ούτε όμως και να μετατρέψει το γραφείο δημάρχου σε think tank καθηγητών και λοιπών. Οπότε ζήτησε αρχικά από τους ενδιαφερoμένους το αυτονόητο: να στείλουν βιογραφικά. Κάποιοι απ’ αυτούς, ίσως δεν χρειάστηκε ποτέ να γράψουν βιογραφικό σημείωμα, γι’ αυτό και έχουν τις τελευταίες ημέρες πάρει φωτιά τα τηλέφωνα για τις απαραίτητες οδηγίες.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Ποια είναι η κοινοβουλευτική «επόμενη μέρα» αναφορικά με το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ζητήσει την άδεια της Βουλής για άρση ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος; Εκτός απροόπτου, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση και μετά το θέμα θα πάει στην Ολομέλεια για τη σχετική ψηφοφορία. Αν, στην επόμενη φάση, κριθεί από τη Δικαιοσύνη ότι οι εξηγήσεις που θα δώσουν δεν είναι πειστικές και προκύψει ανάγκη να κινηθεί εις βάρος τους ποινική διαδικασία, τότε θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου αίτημα στο Κοινοβούλιο για άρση ασυλίας, εκείνη τη φορά πλέον για άσκηση δίωξης εις βάρος τους. Υπενθυμίζεται ότι ουσιαστικά οι Σπαρτιάτες καταγγέλλονται για το προφανές. Οτι συστάθηκαν για έναν σκοπό: να είναι η βιτρίνα του Ηλία Κασιδιάρη.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, έπειτα από αρκετά εντατικές προετοιμασίες και διαβουλεύσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου η Ε.Ε. να εμπλακεί πιο ενεργά στην κατάσταση που επικρατεί στον νότιο Καύκασο με στόχο να προστατευθεί και η Αρμενία. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Γεραπετρίτης έστειλε στις 20 Οκτωβρίου επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε., Ζοσέπ Μπορέλ, με την οποία ο ΥΠΕΞ πρότεινε να προσκληθεί ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης για να παρουσιάσει τις θέσεις της Αρμενίας. Η πρόταση του κ. Γεραπετρίτη έγινε δεκτή από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε., με αποτέλεσμα τελικά ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών να προσκληθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Η ελληνική διπλωματία έχει στραμμένη την προσοχή της στον Καύκασο και ένας από τους στόχους της κίνησης του κ. Γεραπετρίτη ήταν να ευαισθητοποιήσει τους ομολόγους του για ένα μέτωπο το οποίο, λόγω της Μέσης Ανατολής, κινδυνεύει να πέσει σε δεύτερη μοίρα. Μαθαίνω ότι ανάμεσα σε όλα όσα αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης στην επιστολή του, περιλαμβάνεται και η παραίνεση για εξεύρεση λύσεων για την προστασία της αρμενικής κληρονομιάς του Καραμπάχ, αλλά και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Αρμενίων στις περιουσίες τους.

Ο ΤΟΠΟΣ

Μένοντας στις εξελίξεις περί την Αρμενία, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν παρουσίασε στην Τιφλίδα της Γεωργίας έναν χάρτη, ο οποίος είχε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Πέρα από το γεγονός ότι ήταν χαραγμένος με πλήρη σεβασμό στα σύνορα (δηλαδή με το Καραμπάχ εντός της αζερικής επικράτειας), το ενδιαφέρον προσέλκυσε η μετατροπή της Αρμενίας σε κόμβο από τον οποίο διέρχονταν αυτοκινητόδρομοι και σιδηρόδρομοι προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Αρμενία που οραματίζεται ο Πασινιάν αποτελεί κόμβο διασύνδεσης του Περσικού Κόλπου, της Κασπίας, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου. Στους διαδρόμους περιλαμβάνεται και εκείνος του Ζανγκεζούρ, για τον οποίο γίνεται αρκετή συζήτηση. Οπως σας έχω πληροφορήσει ήδη, οι δίαυλοι μεταξύ Αγκυρας και Ερεβάν είναι ανοιχτοί, ωστόσο ο Πασινιάν θα πρέπει να αντιμετωπίσει το εμπόδιο της εναργέστατης αρμενικής διασποράς.

H ATAKA

«Οσο και να ειρωνεύονται οι γηγενείς, ο Τάιλερ έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση ΕΣΥ. Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες και ο κ. Τάιλερ είναι εκπαιδευμένος σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, να έρθει στο ΕΣΥ να μας βοηθήσει». Αυτά είπε (Alpha) η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην πολυσυζητημένη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη σε νοσοκομείο με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ. Από τα Χρυσά Βατόμουρα στο Χρυσό Στηθοσκόπιο τα παρασυριζαϊκά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT