Συνάντηση Μητσοτάκη με Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με τον κ. Ανδρουλάκη, με τη Χαρ. Τρικούπη να προσδίδει στο τετ α τετ «εθιμοτυπικό χαρακτήρα»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να είναι η αφετηρία για ένα νέο πολιτικό περιβάλλον όσον αφορά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, που διαχρονικά σπανίζουν; Ο κ. Μητσοτάκης έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ τέτοιων συναντήσεων, που θα πρέπει να «αποδραματοποιηθούν», να αποφορτιστούν από τον χαρακτήρα ιδιαίτερης βαρύτητας πολιτικών γεγονότων που προσλαμβάνουν, πιθανότατα ακριβώς εξαιτίας της σπανιότητάς τους.

Η αυριανή συνάντηση θα είναι η αφετηρία ενός κύκλου επαφών, καθώς οι κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθούν επίσης με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προφανώς επιδιώκει και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει το πολιτικό προφίλ του, που μέχρι τώρα εν πολλοίς οικοδομήθηκε με όρους παραπολιτικούς ή ακόμη και lifestyle.

Αλλωστε, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύθηκε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι η συνάντηση «έχει και θεσμικό, προφανώς, χαρακτήρα», προσδίδοντάς της βαρύτητα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία με πολλές προκλήσεις για τη χώρα μας.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η Χαριλάου Τρικούπη, σπεύδοντας εκ των προτέρων να βάλει φρένο σε πιθανά σενάρια ή σχόλια για ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς. «Πρόκειται για εθιμοτυπική συνάντηση, στην οποία προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθεί», ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη, που δεν επιθυμεί να δει αναζωπύρωση της σχετικής σεναριολογίας και να τροφοδοτήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο μια τέτοια συζήτηση. Προς τα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης τοποθετείται η συνάντηση των κ. Κασσελάκη – Ανδρουλάκη.

Οσον αφορά το Κομμουνιστικό Κόμμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Περισσό διαμηνύθηκε στην Κουμουνδούρου ότι αυτή την περίοδο ο γραμματέας του ΚΚΕ ακόμη αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε στη σπονδυλική στήλη και ότι οι τελικές συνεννοήσεις καλό θα ήταν να γίνουν «σε μεταγενέστερο χρόνο».

Μια αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώνει ότι οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών διαχρονικά σπανίζουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν το συγκεκριμένο στοιχείο ενδεικτικό της ποιότητας λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αλλά και της δυσκολίας επίτευξης συναινέσεων σε κομβικά ζητήματα. Ενδεικτικά, τις τελευταίες δεκαετίες συναντήθηκαν: Κων. Μητσοτάκης – Ανδρ. Παπανδρέου (1991) με αφορμή τον πόλεμο στον Κόλπο (επιχείρηση «Καταιγίδα της ερήμου» – Ιράκ) και τη στάση της χώρας μας, Αλ. Τσίπρας – Κυρ. Μητσοτάκης (2017) για την οικονομική και εξωτερική πολιτική και Κυρ. Μητσοτάκης – Αλ.Τσίπρας (2019) με αφορμή την ψήφο των εκτός Ελλάδας εκλογέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT