Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πριν από ένα μήνα, η Ν.Δ. ανέβηκε κατά μία μονάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2 μονάδες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 18,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας (33,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (15%) στη δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ.

Η ακρίβεια και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δείχνουν να απασχολούν αρκετά τους πολίτες. Την ίδια ώρα το 50% κρίνει αρνητικά τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. με 33,5% και ακολουθεί με 15% ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ (12%) και ακολουθούν το ΚΚΕ (8,5%), η Ελληνική Λύση (4,5%), οι Σπαρτιάτες (3%), η Νίκη (3%) και η Πλεύση Ελευθερίας (2,5%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πριν από ένα μήνα, η Ν.Δ. ανέβηκε κατά μία μονάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 1,5 μονάδα, όπως και το ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-1

Οσον αφορά στο σενάριο της κατανομής αναποφάσιστων, η Ν.Δ. διευρύνει τη διαφορά της στις 21,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 38,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 17%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 9,5%, η Ελληνική Λύση 5,5%, Σπαρτιάτες και Νίκη από 3,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας πιάνει το 3%, ποσοστό που φτάνει και το ΜέΡΑ25.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-2

ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης

Οσον αφορά τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη: Το 58% κρίνει αρνητικά αυτές τις κινήσεις, ενώ θετικά τις κρίνει το 25%.

Το 17% δηλώνει ότι δεν απαντά ή δεν έχει άποψη στο ζήτημα.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-3

Ακρίβεια και Μεσανατολικό

Στην ερώτηση «πόσο σας απασχολούν η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών», το 63% απαντά «πολύ», το 23% «αρκετά», το 9% «μέτρια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 2% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ακρίβεια απασχολεί «λίγο, ελάχιστα έως καθόλου».

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-4

Στην ερώτηση «ποια από τις κατηγορίες εξόδων της οικογένειάς σας, σάς προβληματίζει σήμερα περισσότερο», το 46% απαντά τα τρόφιμα, το 23% το ηλεκτρικό ρεύμα, το 17% το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο για θέρμανση, το 9% τα καύσιμα.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-5

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 18,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-6
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT