Μητσοτάκης – Κασσελάκης: Διαφωνίες σε χαμηλούς τόνους

Μητσοτάκης – Κασσελάκης: Διαφωνίες σε χαμηλούς τόνους

Με διαφωνίες σε χαμηλούς τόνους Μητσοτάκης - Κασσελάκης στη χθεσινή συνάντηση

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχεδόν μία ώρα που διήρκεσε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη δείχνει ότι δεν ήταν μια διεκπεραιωτική διαδικασία. Τα χαμόγελα στις κάμερες και το κατά κοινή ομολογία καλό κλίμα της συνάντησης δεν έκρυψαν, ωστόσο, τις διαφορετικές προτεραιότητες, με τις μεταξύ τους διαφωνίες να καταγράφονται πάντως σε χαμηλούς τόνους.

Μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του και έδειξε ενδιαφέρον για τη διαδικασία προσαρμογής του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτώντας τον αν προσαρμόστηκε στους καινούργιους χώρους. Ο κ. Κασσελάκης, παρά τα απαιτητικά δεδομένα και την εικόνα παρατεταμένης κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι έχει προσαρμοστεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα και έσπευσε να θέσει άμεσα θέμα εκλογικών δικαιωμάτων των αποδήμων και ειδικότερα δικαιώματος εκλέγεσθαι.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που ακολούθησε, από την πλευρά του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, έγινε ενημέρωση για μια σειρά από ζητήματα που εκ των πραγμάτων απασχολούν την κυβέρνηση και τη χώρα. Οπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αναπόδραστα αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο της κυβερνητικής πολιτικής στη δεδομένη συγκυρία.

Επιπλέον, στο μέτωπο της οικονομίας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις προοπτικές που διαμορφώνονται μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ενώ ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την πορεία της οικονομίας.

ΕΥΠ και «πόθεν έσχες»

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο την «ευρύτερη ελληνική στάση», όπως ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι ήταν το μόνο κοινό ζήτημα στην προτεραιοποίηση που έγινε από την πλευρά του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από εκεί και πέρα ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα που, όπως δείχνει και η κινητικότητα που αναπτύσσει τις τελευταίες ημέρες, θα βρεθούν στην αιχμή της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, εγκρίνοντας ως προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στις δικαστικές αρχές. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι το θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την επιλογή διοικητών για τους δημόσιους οργανισμούς, ο κ. Κασσελάκης, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ζήτησε να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, έθεσε θέμα αλλαγής του νόμου για το «πόθεν έσχες» προκειμένου, όπως είπε, οι δηλώσεις να είναι πραγματικές και όχι εικονικές, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του ποσού, αλλά και στοιχείων όπως τα ποσά επιχορήγησης και αποπληρωμής, οι παρατάσεις, οι αναχρηματοδοτήσεις κ.λπ. Πέραν αυτών, έθεσε στο πλαίσιο της συζήτησης το θέμα της κατάργησης κάθε υφιστάμενης ασυλίας στα στελέχη τραπεζών, ταμείων, δημοσίων οργανισμών.

Στην πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Κασσελάκη αποτυπώθηκαν οι διαφορετικές προτεραιότητες καθώς και τα ζητήματα στα οποία θα δοθεί βαρύτητα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το προσεχές διάστημα. Πάντως, και από τις δύο πλευρές γίνεται λόγος για συνάντηση σε καλό κλίμα. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντοτε στη διάθεση του κ. Κασσελάκη, όπως και στη διάθεση των άλλων πολιτικών αρχηγών, για την ενημέρωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT