Τσακαλώτος: Μπορούμε να είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το τοξικό κλίμα;

Τσακαλώτος: Μπορούμε να είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το τοξικό κλίμα;

Νέα σενάρια αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε με ομιλία του ο πρώην υπουργός, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σενάρια αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε με ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος χαρακτήρισε το κλίμα στο κόμμα «τοξικό», προσθέτοντας πως «όσο καιρό είμαι στην Αριστερά δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» για το μέλλον της ανανεωτικής Αριστεράς, στην οποία το «παρών» έδωσαν αρκετοί βουλευτές της «Ομπρέλας», ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Με αυτό το τοξικό κλίμα, μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα;»

Ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε πως η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή, καυτηριάζοντας στάσεις που υποδηλώνουν «αρχηγισμό, κυβερνητισμό και ρευστοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι «το τοξικό κλίμα» δημιουργεί το ερώτημα εάν έχει ουσία η πολιτική συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας την πλειοψηφία πως η πολιτική συζήτηση δεν την αφορά.

«Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη έκαναν πολύ καλές ομιλίες κριτικής στον πρόεδρο. Για αυτά που είπε στον ΣΕΒ, για το Ισραήλ, για άλλα θέματα. Το εντυπωσιακό ξέρετε ποιο είναι; Ουδείς από την άλλη μεριά απάντησε… Τι μάθημα παίρνω εγώ; Οτι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Τι μαθαίνω για το συνέδριο; Το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός, θεωρούν πως έχουν πλειοψηφία και άρα πολιτική συζήτηση με αυτούς τους όρους είναι πάρα πολύ δύσκολη», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος άφησε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως τα προβλήματα άρχισαν «πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη».

«Οταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπα, είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς. Λυπάμαι, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνια σ′ αυτό το κόμμα», σημείωσε κλείνοντας την ομιλία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT