Εισήγηση Γεραπετρίτη για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα

Εισήγηση Γεραπετρίτη για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές για τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και, όπου χρειάζεται, τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας εισηγήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης πρότεινε επίσης την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι ίδιες αρχές πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας και μίλησε για τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης με σκοπό τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

Ανέφερε επίσης ότι «είναι αντιληπτό πως η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή». Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι «αναγκαία και ρεαλιστική» σε αυτή τη φάση η παύση, έστω κι αν είναι μικρής κλίμακας. «Θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δυναμική για τον τερματισμό των εχθροπραξιών», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT