Αρ. Μπαλτάς: Δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα

Αρ. Μπαλτάς: Δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα

«Ο κύριος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς και αντίστροφα ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να έχει πρόεδρο τον κύριο Κασσελάκη» ανέφερε ο πρώην υπουργός

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε o πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς ο οποίος έκανε λόγο για ένα κόμμα «υπό κατάρρευση» ευρισκόμενο «ουσιαστικά στα πρόθυρα της διάλυσης».

«Θα έλεγα ότι είναι ένα κόμμα υπό κατάρρευση. Ενα κόμμα το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Διότι δεν είναι μόνο αυτοί που έφυγαν. Είναι και αυτοί που έχουν μείνει μέχρι στιγμής. Πολλοί από αυτούς δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με αποκλειστική θα έλεγα ευθύνη του κυρίου Κασσελάκη. Και με αυτή την έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης και μιας μετατροπής του, αν θέλετε σε ένα κόμμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά πλέον», ανέφερε ο Αριστείδης Μπαλτάς στην ΕΡΤ. 

Συνέχισε λέγοντας: «Εχω γράψει διάφορα πράγματα αυτές τις τελευταίες μέρες, τον τελευταίο μήνα. Εχω συζητήσει με πολλούς ανθρώπους εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώ να αποκτήσω μια εικόνα όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένη από εν θερμώ αντιδράσεις συναισθηματικού χαρακτήρα. Και καταλήγω σε μια κρίση. Η κρίση είναι ότι ο κύριος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς και αντίστροφα ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να έχει πρόεδρο τον κύριο Κασσελάκη. Οσο συνυπάρχουν αυτά τα δύο, έστω τυπικά, το ένα θα επικρατήσει του άλλου και ο κύριος Κασσελάκης θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δικό του κόμμα… Αρα αυτό που βλέπω είναι τη διάλυση κατά κάποιο τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς».

«Yπάρχει προοπτική αποχώρησης»

Για το αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει, απάντησε: «Υπάρχει μια προοπτική αποχώρησης… Γνώση έχω ότι αποχωρούν κατά ομάδες ή ατομικά πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε δε: «Απλώς δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σ ένα τέτοιο κόμμα».

Για την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή σχολίασε: «Κοιτάξτε, ήταν αφενός ακραίο, ας το πούμε έτσι, ακραία καταγγελία, αλλά υπήρχαν ένα σύνολο από άλλες εύηχες τοποθετήσεις, καμαρίλα, γραφειοκρατία, συνωμοσιολογία, σάλτσες, Πουμαρό και ό,τι θέλετε…»

«Είμαστε στην αρχή της κρίσης»

Ακολούθως ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποχώρησης και της κ. Αχτσιόγλου λέγοντας: «Πιστεύω είμαστε στην αρχή της κρίσης. Θυμίζω μια αποστροφή του κλεισίματος του κυρίου Κασσελάκη στην ομιλία του. Ηταν ότι δεν υπάρχουν τάσεις παρά μόνο η λαϊκή πλειοψηφία, πώς να το πω, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η φράση, εκτός από το ότι είναι ενάντια στο καταστατικό που αναγνωρίζει τυπικά την ύπαρξη τάσεων, είναι και ένας προάγγελος προθέσεων από τη στιγμή που προχώρησε σε αυτές τις απαράδεκτες διαγραφές τεσσάρων στελεχών χωρίς απολογία..».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT