Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με βίντεο στα ελληνικά

Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με βίντεο στα ελληνικά

Με έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε να συστηθεί ο νέος Γερμανός πρέσβης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε να συστηθεί στους Ελληνες πολίτες ο νέος Γερμανός πρέσβης στη χώρα μας, Αντρέας Κιντλ.

«Καλώς ορίσατε στην πρεσβευτική κατοικία. Λέγομαι Αντρέας Κιντλ και είμαι ο νέος Γερμανός πρέσβης. Η σύζυγός μου κι εγώ φθάσαμε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αθήνα», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα X η γερμανική πρεσβεία.

Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με βίντεο στα ελληνικά-1
Twitter (Screenshot)

«Μετά από 9 χρόνια, θα εγκατασταθούμε ξανά στην ανακαινισμένη, πλέον, πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Αυτή τη στιγμή γίνεται η μετακόμιση, όμως σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε», αναφέρει ο κ. Κιντλ στο βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης πλάνα από την πρεσβευτική κατοικία.

Οπως αναφέρει ο ίδιος: «Δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα. Την επισκέπτομαι τακτικά πάνω από 40 χρόνια. Σπούδασα Αρχαία Ελληνικά στο πανεπιστήμιο και το να είμαι πρέσβης εδώ, στην Ελλάδα, ήταν διαρκής μου επιθυμία».

Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με βίντεο στα ελληνικά-2
Twitter (Screenshot)

Εξηγεί δε την αγάπη του για τη χώρα μας, σημειώνοντας: «Με συνεπαίρνει πάντοτε η μακραίωνη ελληνική Ιστορία, ο πολιτισμός και η φιλοσοφία της, καθώς και όλα όσα η Ελλάδα έδωσε σ’ εμάς τους Ευρωπαίους».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στην περίοδο της Κατοχής. «Στην Ιστορία ανήκει ωστόσο και η βάρβαρη εθνικοσοσιαλιστική κατοχή. Επιθυμούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της, τιμώντας τα θύματά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο γνωριμίας με τον νέο Γερμανό πρέσβη είχε εξοικονομήσει μία ημέρα πριν η γερμανική πρεσβεία, που, μέσα από το κανάλι της στο youtube, δημοσίευσε βίντεο με τίτλο «Ο Πρέσβης Αντρέας Κιντλ κάτι ετοιμάζει», στο οποίο ο πρέσβης επιχειρεί να μιλήσει την ελληνική γλώσσα, χωρίς να αποφεύγει «διασκεδαστικά» ολισθήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT