Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο

Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά με αυξημένη ευθύνη»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών άσκησε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν εάν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο, και παίζουν “μαξιλαροπόλεμο”, κρύβοντας ότι το μαξιλάρι αυτό ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα». Παράλληλα, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη δεύτερη θέση, αγνοώντας ότι η αρνητική πολιτική που μιμούνται δεν είναι ώριμο φρούτο αλλά σάπιο φρούτο, με ξεπερασμένα συνθήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα στελέχη της Ν.Δ. να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στην «άλλη όχθη», και πρόσθεσε ότι «τα καθήκοντά μας αποκτούν άλλες διαστάσεις. Εχουμε την αναμέτρηση των ευρωεκλογών που θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση».

«Το 41% δεν είναι λευκή επιταγή»

Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη αλλά ευθύνη για αποτέλεσμα». «Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές και ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής και μετρημένος», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε «την αποφασιστικότητά του» να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αναλάβει το πολιτικό κόστος που πιθανόν να έχουν ενώ παρουσίασε τις εθνικές θέσεις για τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.

«Η χώρα μας καταγράφει από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μειώνει την ανεργία και έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε με 350 εκατομμύρια ευρώ τους πιο αδύναμους […] Επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο. Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT