Στόχος του ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί σε αντίπαλο πόλο της Ν.Δ.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί σε αντίπαλο πόλο της Ν.Δ.

Μεταρρυθμιστική ατζέντα επιθυμεί να παρουσιάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πορεία προς τις ευρωεκλογές

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ανάδειξη ολοκληρωμένων προτάσεων πάνω σε όλα τα ζητήματα τρέχουσας πολιτικής, αλλά και συγκροτημένων σχεδίων για κομβικές μεταρρυθμίσεις σε πεδία όπου καταγράφονται χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες, θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ να κάνει πράξη αυτό που λεκτικά έθεσε ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος: να καταστεί κοινός τόπος ότι δεν είναι μια συγκυριακή δημοσκοπική αποτύπωση η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά ότι το κόμμα, μέσα από μια διαδικασία «ολικής επαναφοράς», εξελίσσεται στον κυρίαρχο πολιτικό πόλο απέναντι από τη Ν.Δ. και ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κερδίσει τη σημερινή κυβέρνηση.

«Στόχος δεν είναι να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να έχει προοπτική ο ελληνικός λαός», είπε στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης. Το πλαίσιο που έθεσε και πάνω στο οποίο θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική το επόμενο διάστημα, με πρώτο στόχο να καταγραφεί στις ευρωεκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται ως δεύτερη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό, βασίζεται σε δύο κεντρικούς άξονες: ο πρώτος είναι, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, ότι η χώρα και οι πολίτες επιζητούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και στιβαρές δομές στο κοινωνικό κράτος και ο δεύτερος, ότι η πραγματική εναλλακτική πρόταση, το αληθινό αντίπαλο δέος απέναντι στη Ν.Δ., είναι το ΠΑΣΟΚ.

Σε πρακτικό επίπεδο, βασική επιδίωξη θα είναι η αποδόμηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και σκληρή κριτική στη βάση ότι δεν επιδιώκεται ουσιαστική μεταρρυθμιστική πολιτική, με αποτέλεσμα να οξύνονται τα προβλήματα και τα αδιέξοδα για τους πολίτες σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως το κόστος ζωής, η στέγη, η παιδεία, η υγεία κ.λπ., με παράλληλη ανάδειξη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ ανά τομέα. Και, βεβαίως, όλα αυτά μέσα από μια διαδικασία προσέγγισης του εκλογικού σώματος στη βάση, με πολλές περιοδείες, κατά τόπους επισκέψεις και δράσεις. Και, επίσης, οικοδόμηση πολιτικών συμμαχιών από τη βάση. Πάντως, κριτικός απέναντι σε επιλογές προσώπων και στρατηγικής εμφανίστηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ενόψει εκλογών και δεδομένης της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται μια μοναδική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ομιλία στο συνέδριο «Το δημογραφικό πρόβλημα και η γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα», παρουσίασε χθες τις βασικές προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας που διαμορφώνεται.

Μεταξύ άλλων, αυτές αφορούν: τη μείωση του κόστους στέγης, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις οικογένειες με παιδιά, καθολική πρόσβαση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκσυγχρονισμό των επιδομάτων τέκνων και παρεμβάσεις για να καταστεί η μητρότητα περισσότερο συμβατή με την εργασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT