Βουλή: Διπλή κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Βουλή: Διπλή κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Για αδυναμία πρόληψης αλλά και ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κοινωνίας μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικής έντασης, στόχευσης ανά περίπτωση, καθώς και επιχειρηματολογίας, ήταν η κριτική που ασκήθηκε χθες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με επίκεντρο το ζήτημα της αντιμετώπισης των καταστροφών και της διαχείρισης των επιπτώσεων που αυτές έχουν στην κοινωνία εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Κοινός παρονομαστής όλων ήταν ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε αναποτελεσματική στην πρόληψη, αλλά και ανεπαρκής ως προς τη λήψη μέτρων στήριξης της κοινωνίας. Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι καταγράφηκε και ποικιλία ανταλλαγής αιχμών μεταξύ και των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων.

«Μετά από δύο μήνες καταστροφής και αστεγίας, δεν έχουν δοθεί ακόμα τα επιδόματα ενοικίου», είπε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται «και προσωπικά για τις σοβαρότατες καταστροφές».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε: «Κατηγορείστε γιατί αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη μπροστά στον γνωστό κίνδυνο της κλιματικής κρίσης». Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση επειδή αφήνει εκτός εργασίας τους εποχικούς πυροσβέστες, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε, επίσης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Είστε πρωθυπουργός όσα χρόνια ήταν και ο κ. Τσίπρας. Αρα, πρέπει πια να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δεν λύσατε ή τα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει, και όχι με ευχολόγια. Εχετε κάνει τα ελάχιστα και το βίωσε αυτό στο πετσί του ο ελληνικός λαός». Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επίσης αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης, όμως συμπλήρωσε ότι για τα προβλήματα, «ίδιος είναι ο ένοχος, ίδια και η αιτία: η διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος και έχει τη σφραγίδα και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «δεν είχε καμία διάθεση αυτοκριτικής», για να προσθέσει πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί της Ν.Δ. είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση». Για «παραλείψεις, αδιαφορία και ανικανότητα» μίλησε ο Βασίλης Στίγκας (Σπαρτιάτες), ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, σημείωσε ότι οι πληγέντες «βουλιάζουν αβοήθητοι στον ωκεανό της κρατικής αδιαφορίας», ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στην κυβέρνηση, είπε: «Το “πάμε και όπου βγει” το έχετε μετατρέψει στο “πάμε και όσα φάμε”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT