Σία Αναγνωστοπούλου: Φύγαμε από την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Σία Αναγνωστοπούλου: Φύγαμε από την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Αχαΐας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους λόγους της αποχώρησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, κάνοντας λόγο για ημέρα «πένθους και ελπίδας».

«Σήμερα είναι μία ημέρα πένθους, γιατί δεν φεύγει κανείς εύκολα από το σπίτι του, που το έχει φτιάξει κιόλας, αλλά συγχρόνως και ελπίδας, για να φύγουμε από ένα κλίμα εμφυλίου και τοξικότητας. Δεν γινότανε με αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με τους εσωτερικούς εχθρούς και τους “υπονομευτές”, ένα κόμμα της αριστεράς να μπορέσει να πορευτεί», σημείωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Peloponnisos FM 104,1».

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανήκει στους 9 βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπως και οι «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου. Εκανε λόγο για προσπάθειες να αποφευχθεί η διάσπαση, ενώ επανέλαβε πως η ίδια δεν εντάσσεται σε κάποια ομάδα ή τάση.

«Παρά τις προσπάθειες που γίνανε, τουλάχιστον από την πλευρά μου, πάρα πολύ μεγάλες και θα ήθελα να πω ότι δεν ήμουν σε καμία Ομάδα Αχτσιόγλου, το λέω για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Ολοι ξέρουνε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήμουνα σε καμία ομάδα, ούτε σε Ομπρέλα, ούτε σε Ομάδα Αχτσιόγλου ούτε σε 6+6», ανέφερε.

«Σημείο τομής η Κεντρική Επιτροπή – Ολη η αριστερά κατέρρευσε»

«Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα στην αριστερά, ως προοδευτικός άνθρωπος. Με αυτές τις αξίες μπήκα και αυτές με οδήγησαν στην έξοδο. Εκανα όσες προσπάθειες μπορούσα. Δεν έδωσε κανένας σημασία, η ηγεσία, για να σταματήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Το σημείο τομής για εμένα ήταν η Κεντρική Επιτροπή, αυτή η απαξίωση ενός κόμματος, η απαξίωση τόσων ανθρώπων που έχουν δουλέψει για αυτήν την αριστερά, η απαξίωση αυτού που θεωρούμε εσωκομματική δημοκρατία. Ολη η αριστερά κατέρρευσε στα μάτια μου εκείνη την ημέρα», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε δε: «Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αγαπημένοι σύντροφοι. Δεν πρόκειται εγώ να χτυπήσω το σπίτι μου. Οι λόγοι για τους οποίους εκλέχτηκα τόσες φορές στην Αχαΐα, θεώρησα ότι δεν υπηρετούνται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίπαλός μας είναι η δεξιά. Με όλο το σεβασμό σε όσους μείνανε, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να δώσει τη μάχη και από άλλο μετερίζι. Δεν μπορώ να υπηρετήσω κάτι που δεν υπάρχει μέσα στο κόμμα».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση του αριστερού προοδευτικού μετώπου που, κατά την ίδια, «ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπηρετήσει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σταματήσουν οι εμφύλιοι και τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Θα έχουμε ανακατατάξεις, εξελίξεις. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει χωρίς ισχυρό κεντροαριστερό μέτωπο. Θα πολεμήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα, μακριά από τοξικότητες, απέναντι σε αυτήν την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT