Φάμελλος: Αρνητική για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Αρνητική για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει μειοψηφία και πλειοψηφία σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-.Π.Σ. αφού το πολιτικό σχέδιο είναι προς διαμόρφωση», τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αποχώρηση είναι λάθος. Προοικονομεί πολιτικές διαφορές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία εστιάζει στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Επρεπε να γίνει συζήτηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τις σημερινές αποχωρήσεις της ομάδας «6 συν 6» της Εφης Αχτσιόγλου.

«Θεωρώ ότι η επιλογή τους να αποχωρήσουν είναι λανθασμένη. Το ίδιο είχα πει και για την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής».

Υπογράμμισε ότι λόγω των αποχωρήσεων δεν δόθηκε περιθώριο λειτουργίας των οργάνων. Παράλληλα σχολίασε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας: «Πώς θα ήταν δυνατόν να πηγαίνει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από εσωκομματικά προβλήματα και ένταση. Είναι προφανές ότι αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σίγουρα με ευθύνη των αποχωρούντων, και με ευθύνη όλων θα πω, δεν βοηθάει δημοσκοπικά».

Για το ζήτημα της ενότητας, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε πως είναι υπόθεση όλων. «Είναι προφανές ότι όταν ζητάς ενότητα, συντροφικότητα, ήθος και απαλλαγή από την τοξικότητα πρέπει να ξεκινάς από “τα πάνω” και παίρνω εγώ πρώτος την ευθύνη ως πρόεδρος της Κ.Ο. Προτιμώ στην πολιτική αυτά που μας ενώνουν ώστε να υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας. Γιατί δεν είναι αυτοσκοπός ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι ανάγκες της κοινωνίας».

Εξέφρασε στη συνέχεια τη διαφωνία του με τα περί «προεδρικών»: «Μου έχει κάνει ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη κάποιοι άρχισαν να μιλούν για πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Χωρίς να έχει γίνει το συνέδριο, χωρίς να έχει συσταθεί ούτε η Επιτροπή Θέσεων. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν υπάρχει μειοψηφία και πλειοψηφία σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφού το πολιτικό σχέδιο είναι προς διαμόρφωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT