Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τους όρους δόμησης

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τους όρους δόμησης

Το σχέδιο νόμου καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη θετική ψήφο της Νέας Δημοκρατίας ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους όρους δόμησης και κατασκευής.

Το σχέδιο νόμου «Οροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις», καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για κακή νομοθέτηση έκανε λόγο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο εισήχθη για συζήτηση στην Επιτροπή μια ημέρα μετά την κατάθεσή του στη Βουλή. «Τέτοιες διαδικασίες ούτε με τα Μνημόνια δεν είχαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την παράταση έως 31 Απριλίου 2024, των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, ψηφίσθηκε με ευρύτερη πλειοψηφία από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ την καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη. «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στον δρόμο τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τέλος, η τροπολογία με τις τροποποιήσεις για το «Τέλος ταφής και διενέργειας δημοπρασιών δασικής βιομάζας», τον Συντονιστή αξιοποίησης Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγίου Κοσμά και των χρήσεων γης των αθλητικών εγκαταστάσεών του ψηφίσθηκε μόνο από Ν.Δ. και Νίκη, ενώ την καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT