ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει σήμερα σε εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ένα μάτι στραμμένο στις διεργασίες και τις εξελίξεις που ακολουθούν τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη κινητοποιούνται με ατζέντα την καθημερινότητα των πολιτών επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν τη συγκυρία και με απώτερο στόχο να δείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Για την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του αποφεύγουν να εισέλθουν σε συζήτηση για δυνητικές συμμαχίες ή συνεργασίες και κάνουν λόγο για «ανανέωση εκ των έσω», παραπέμποντας στις διαδικασίες ανάδειξης στελεχών από τις τάξεις του κόμματος.

Παράλληλα, στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η προσπάθεια οικοδόμησης κοινωνικών συμμαχιών, με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματος για το ιδιωτικό χρέος. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και συλλόγων δανειοληπτών προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους για τις προτάσεις που θα παρουσιαστούν.

Οι βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

• Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με «κούρεμα» 30% εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

• Πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η Χαρ. Τρικούπη εστιάζει στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

• Εξάντληση όλων των δυνατοτήτων για τις ρυθμίσεις δανείων.

• Λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, μεταξύ άλλων, με κατανομή του συναλλαγματικού κινδύνου μεταξύ δανειολήπτη και πιστωτικού ιδρύματος.

• Προτεραιότητα στον οφειλέτη με πρόταση ρύθμισης πριν από τη μεταβίβαση δανείου ή την πώλησή του στη δευτερογενή αγορά.

Η σημερινή εκδήλωση θα είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα επιδιώξει το προσεχές διάστημα ανά θεματική ενότητα να παρουσιάσει λεπτομερώς επεξεργασμένα σχέδια για μια σειρά από κομβικά ζητήματα. Ενα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και θεματικών εκδηλώσεων πρόκειται να ξεδιπλωθεί σε μια σειρά από περιοχές της χώρας. Αρχής γενομένης από αύριο, που ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να παρουσιάσει πλαίσιο παρεμβάσεων για την Υγεία. Θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο μεγάλη εξόρμηση στον Εβρο και στην περιοχή της Δαδιάς, που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Αντίστοιχα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει εξόρμηση στη Θεσσαλία προκειμένου να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη πρόταση παρέμβασης του κόμματος για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT