ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία χωρίς εντάσεις, αλλά με εκπλήξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία χωρίς εντάσεις, αλλά με εκπλήξεις

Αποχώρησε ο Κασσελάκης κατά την ομιλία Τεμπονέρα – «Στην ώρα του το συνέδριο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ερωτηματολόγιο για τα μέλη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δεύτερη Πολιτική Γραμματεία μετά τη διάσπαση μπορεί να μην υπήρξαν εντάσεις, ωστόσο έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Εξηγώντας πως έχει μια δουλειά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε στην αίθουσα την ώρα που το στέλεχος του κόμματος επαναλάμβανε, σε ήπιους τόνους, την κριτική που έχει ασκήσει και άλλες φορές. Πηγές ανέφεραν πως ο κ. Τεμπονέρας τόνιζε πως το κόμμα έχει μείνει πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά, μιλώντας για απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Επέμεινε στην ανάγκη να διεξαχθεί ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης τον Ιανουάριο, συμπληρώνοντας πως τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο. Η αποχώρηση του κ. Κασσελάκη σχολιάστηκε αρνητικά από μέλη του οργάνου, κάποιοι φέρονται να μη μίλησαν εξαιτίας αυτής. Μέλη του οργάνου επισημαίνουν πως είχε ενημερώσει ότι θα φύγει νωρίτερα, παρ’ όλα αυτά ενόχλησε το timing. Διαφωνία για οργανωτικά θέματα φέρεται να υπήρξε με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κ. Κασσελάκης θέλησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να δώσει χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης, για αυτό άλλωστε επέλεξε να κάτσει ανάμεσα στους συντρόφους του. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις που θα αναλάβουν. Οσον αφορά το συνέδριο τόνισε πως «πρέπει να γίνει στην ώρα του», ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια. Τα στελέχη και οι βουλευτές θα οργώσουν την περιφέρεια με στόχο έως τα μέσα Δεκεμβρίου να έχουν επισκεφθεί τις πρωτεύουσες όλων των νομών. Αναφορικά με τις αποχωρήσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης εκτίμησε πως δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη: «Από τη ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις νομαρχιακές επιτροπές φαίνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσον όρο) πάνω από πέντε αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξαρχής αναμενόμενες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη συμμετοχή των μελών και χθες ζητήθηκε να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που υπάρχει ήδη στον isyriza:

• «Ποιο ζήτημα σας απασχολεί περισσότερο στην καθημερινότητά σας αυτό το διάστημα;

• Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να κάνει καλύτερα;

• Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σε ποιες δραστηριότητες θα σας ενδιέφερε να συμμετάσχετε;

• Πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώνετε μηνιαίως στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.;

• Ποιες ώρες θα σας εξυπηρετούσαν για να συμμετέχετε στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT