Μητσοτάκης: Αμεση εφαρμογή της Α.Ι. σε τρεις τομείς της δημόσιας σφαίρας

Μητσοτάκης: Αμεση εφαρμογή της Α.Ι. σε τρεις τομείς της δημόσιας σφαίρας

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε παραδείγματα με οφέλη της χρήσης της A.I. σε πολλούς τομείς, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ρυθμίσεων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με συναρπάζει η Τεχνητή Νοημοσύνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο διαλόγου που είχε με τον αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Γιόσι Ματίας, στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε παραδείγματα με οφέλη της χρήσης της A.I. σε πολλούς τομείς, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ρυθμίσεων.

«Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης» είπε, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η άμεση εφαρμογή

Ο ίδιος επισήμανε τρεις τομείς στη δημόσια σφαίρα στους οποίους η Α.Ι. θα μπορούσε να έχει άμεση εφαρμογή με σαφείς ωφέλειες για το κοινωνικό σύνολο.

  • Πρώτον, τα πιο εξελιγμένα μοντέλα πρόβλεψης των ακραίων καιρικών φαινομένων – πιο ακριβών στην εκτίμηση, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είναι εφικτό τώρα.
  • Δεύτερον, ο τομέας της Υγείας στον οποίο υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες με πάρα πολλά νέα εργαλεία για την έρευνα που ήδη έχουν αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στον καρκίνο του δέρματος.
  • Τρίτον, στην εκπαίδευση όπου οι προκλήσεις είναι πιο μεγάλες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υποκατασταθεί ο άνθρωπος στην παραγωγή κειμένων και ομιλίας. Υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης εργαλείων, τα οποία θα μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένα κείμενο είναι γραμμένο από αλγόριθμο ή από άνθρωπο.


Συζητήθηκε επίσης η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης και των ανθρώπινων κινήσεων, ώστε να μην περιοριστούν τα οφέλη της.

«Πώς οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τα δημοκρατικά κράτη από αυτούς που επιχειρούν να την υπονομεύσουν;», ρώτησε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Ο ανθρώπινος εγκέφαλος βασίζεται στη διάδραση με τον κόσμο. Αν εμείς μειώσουμε αυτή τη διάδραση, τι θα συμβεί;». «Το σημαντικό ερώτημα είναι ποιος θα λαμβάνει τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

«Η μεγάλη υπόσχεση της Α.Ι. είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας» είπε ο κ. Ματίας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αλλά και πολλές ευθύνες.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Αμεση εφαρμογή της Α.Ι. σε τρεις τομείς της δημόσιας σφαίρας-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT