ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στους «11»

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν το δημοσκοπικό ντεμπούτο του νέου πολιτικού σχηματισμού

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων, το οποίο θα συμπεριλάβει και τον νέο πολιτικό σχηματισμό των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν με ενδιαφέρον στη Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει διαρκή αύξηση –έστω και μικρή– της δύναμής του στις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ επίσης σταθερή είναι η αποτύπωση της απώλειας δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα φανεί ποια θα είναι η επίπτωση του νέου πολιτικού σχηματισμού στην ισορροπία δυνάμεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Θα πάρει το νέο σχήμα δυνάμεις μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα καταφέρει να προσελκύσει την προσοχή ευρύτερου τμήματος του εκλογικού σώματος και μπορεί αυτό να έχει επίπτωση στην ανοδική τάση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ; Επίσης, κρίσιμο σημείο θεωρείται το ποσοστό με το οποίο το νέο σχήμα θα κάνει το δημοσκοπικό ντεμπούτο του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν τηρήσει σταθερή γραμμή αποστασιοποίησης από τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφεύγοντας δημόσιο σχολιασμό όσων συμβαίνουν. Είναι δεδομένο, όμως, ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Ενα πρώτο σχόλιο που γίνεται σε σχέση με τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ομάδα που αποχώρησε εμφανίζεται περισσότερο ομοιογενής, με πιο σαφή χαρακτηριστικά, ενώ αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επικρατεί, πλέον, μια εικόνα ανομοιογένειας, με στελέχη πολύ διαφορετικού ύφους και πολιτικού προφίλ.

Για την ώρα, στο ΠΑΣΟΚ επικεντρώνονται στην προσπάθεια να αξιοποιήσουν τα προβλήματα που η διάσπαση προκάλεσε στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να λειτουργήσουν οι ίδιοι ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση. Σε αυτή την κατεύθυνση ο σχεδιασμός ξεδιπλώνεται με σαφή στόχευση την ένταση της παρουσίας του κόμματος και των στελεχών του τόσο μέσα στη Βουλή όσο και με παρεμβάσεις κοντά στην κοινωνία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνει περισσότερο μπροστά με εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης και παρουσία σε θεματικές εκδηλώσεις του κόμματος. Αύριο θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μιλήσει σε θεματική εκδήλωση για την «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον».

Στη Βουλή δίνεται μια άλλη μάχη, με το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί σε κάθε συζήτηση να έχει περισσότερους ομιλητές από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακριβώς για να περνάει το μήνυμα ότι είναι η πολιτική δύναμη που ασκεί την ισχυρότερη πίεση στην κυβέρνηση. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αξιοποιώντας την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από το Κοινοβούλιο, επιδιώκει να εμφανίζεται ως ο βασικός πολιτικός αρχηγός που αντιπαρατίθεται με τον πρωθυπουργό. Από το ΠΑΣΟΚ περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσει η νέα Κ.Ο. των «11» στη Βουλή, που θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου, στη συζήτηση για το φορολογικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT