Ενημέρωση της Κ. Σακελλαροπούλου από τον Γ. Γεραπετρίτη για την επίσκεψη Ερντογάν

Ενημέρωση της Κ. Σακελλαροπούλου από τον Γ. Γεραπετρίτη για την επίσκεψη Ερντογάν

«Με σοβαρότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο θα βελτιώσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία», το μήνυμα που εστάλη.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στον διάλογο που είχαν νωρίτερα, το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και ότι δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο, και μάλιστα με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο η χώρα θα προσέλθει στη συζήτηση «με φρόνηση και σοβαρότητα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT