Παπαδημούλης: «Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με τον Κασσελάκη»

Παπαδημούλης: «Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με τον Κασσελάκη»

«Είμαι από τις συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Η απόφαση αποχώρησης ήταν οδυνηρή, δύσκολη, αλλά την έκρινα επιβεβλημένη», εξήγησε ο ευρωβουλευτής

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του ονόματος της νέας Κ.Ο. των «11», την οποία πλαισιώνουν πολιτικά βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για το νέο εγχείρημα, για τους λόγους αποχώρησης του ίδιου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.  

«Είμαι από τις συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Η απόφαση ήταν οδυνηρή, δύσκολη, αλλά την έκρινα επιβεβλημένη», σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Βλέποντας με πόνο ψυχής τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την ηγεσία, να απομακρύνεται με ταχύτητα σε θέματα πολιτικών επιλογών, ύφους και ήθους, έκανα μια επιλογή συνείδησης, ευθύνης αλλά και μια επιλογή ελπίδας, γιατί πιστεύω ότι η νέα αυτή προσπάθεια με τους “σαραντάρηδες” μπροστά, με τον Χαρίτση μπροστά, δίνει μια ελπίδα να μη βυθιστεί το σύνολο αυτής της Αριστεράς στην απαξίωση στην οποία οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία Κασσελάκη» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές

«Εχω συνηθίσει να μετέχω σε μια Αριστερά της ευθύνης και της προσφοράς, που όταν έρχεται ένας νέος άνθρωπος λέει “ήρθα πείτε μου πώς μπορώ να προσφέρω”. Τον νέο άνθρωπο που λέει “ήρθα θέλω να γίνω πρόεδρος”, αυτό δεν το έχω συνηθίσει», σχολίασε ακολούθως για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Οσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις εξελίξεις, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε: «Είναι αναμενόμενο και σεβαστό ο Τσίπρας να παραμένει στο κόμμα που υπήρξε για 15 χρόνια ηγέτης. Στο κόμμα το οποίο ανέβασε στο 35%. Αλλά όσοι λένε ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη και τον στηρίζει, κάνουν λάθος».

«Ηταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να καταχειροκροτηθεί, αλλά αν δείτε τις εικόνες, τα γελάκια και τα χειροκροτήματα ήταν με την είσοδο του Τσίπρα. Μετά, όταν μιλούσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος, είδα έναν Τσίπρα κατσουφιασμένο», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας πως «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο Τσίπρας παρενέβη πολύ αργά και αναποτελεσματικά».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη με το σύνθημα “εγώ θα νικήσω τον Μητσοτάκη” και κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο από τον Ανδρουλάκη, αλλά και από τον Κουτσούμπα», ανέφερε στη συνέχεια.  

Τέλος, εκτίμησε ότι το ποσοστό που θα λάβει ο νέος φορέας στην πρώτη κανονική δημοσκόπηση θα είναι πάνω από 3% και ότι η δημοτικότητα του Αλέξη Χαρίτση θα είναι πολύ υψηλή. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT