Γεραπετρίτης: Θα ενημερώσει την Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Γεραπετρίτης: Θα ενημερώσει την Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ζητώντας τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για τα αποτελέσματα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», τη δέσμευσή τους για «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο και παράλληλα τη συναντίληψη για την ανάγκη σταδιακής μετάβασης προς ένα επόμενο στάδιο, όπου οι «δύσκολες» διμερείς διαφορές θα μπορούν να συζητηθούν χωρίς την απειλή συνολικής κατάρρευσης των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, εξέφρασαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους, η οποία –σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θετικής ατμόσφαιρας– διήρκεσε παραπάνω του προγραμματισμένου.

Το γενικότερο πνεύμα της καλής φάσης την οποία διανύουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο την εμπέδωση της ατμόσφαιρας νηνεμίας στο Αιγαίο και την τυποποίηση των επόμενων διαδικαστικών βημάτων, αποπνέει η διακήρυξη των Αθηνών περί σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας, που υπογράφηκε από τους δύο ηγέτες εν είδει κοινού ανακοινωθέντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT