ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Δραγασάκη με πολλές αιχμές

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Δραγασάκη με πολλές αιχμές

Στο κείμενο αποχώρησης από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «Ηρακλείς του νέου στέμματος, που ζητούσαν “εδώ και τώρα” “αποπαρασίτωση” και “εκκαθαρίσεις”»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή, λίγες ώρες πριν συγκληθεί το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο, χτύπησε ένα νέο ηχηρό καμπανάκι στην Κουμουνδούρου. Το κορυφαίο στέλεχος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τη νέα ηγεσία, αναφέροντας πως «με την υποψηφιότητα Κασσελάκη, οι περισσότεροι από αυτούς που καλλιεργούσαν το αφήγημα του “εσωτερικού εχθρού” έγιναν, παραδόξως (;), ο στρατός του Στέφανου Κασσελάκη. Πριν ακόμη εκλεγεί, είχαν διαμορφωθεί οι Ηρακλείς του νέου στέμματος και ζητούσαν “εδώ και τώρα” “αποπαρασίτωση” και “εκκαθαρίσεις”».

O κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε πως «από την πρώτη μέρα της εκλογής του ο νέος πρόεδρος συνοδευόταν από ένα “χορό” που επαναλάμβανε διαρκώς, “είστε βαρίδια, δεν σας θέλουμε στο κόμμα, όποιος διαφωνεί να φύγει”». Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη: «Στον ίδιο τον πρόεδρο Κασσελάκη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε στα μέσα του Οκτώβρη, επεσήμανα ότι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης περί το πρόσωπό του και του συνέστησα να λάβει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Του επεσήμανα ότι μέτρα όπως ο ορισμός του Παύλου Πολάκη στη θέση του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν βοηθούν».

Ο Γιάννης Δραγασάκης, που παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Νέα Αριστερά και συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις του συντονιστικού οργάνου τους πριν συγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Παρών στην παρουσίαση της Δευτέρας στο Σεράφειο ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την Κουμουνδούρου.

Η Νέα Αριστερά έχει ανάψει στο φουλ τις μηχανές και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι βουλευτές έχουν ήδη αναλάβει τομείς ευθύνης. Η Εφη Αχτσιόγλου θα δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι της οικονομίας και της εργασίας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα επικεντρωθεί στα ζητήματα των θεσμών – δικαιοσύνης, η Σία Αναγνωστοπούλου στις διεθνείς σχέσεις, στην άμυνα και στον πολιτισμό και η Πέτη Πέρκα στην ενέργεια και στις υποδομές. Με τα θέματα της παιδείας και της υγείας θα ασχοληθεί η Μερόπη Τζούφη με τη βοήθεια και του Οζγκιούρ Φερχάτ. Η Θεανώ Φωτίου θα παρακολουθεί τα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ την αγροτική πολιτική.

Ελπίζοντας όλα να κυλήσουν ομαλά θα συνεδριάσει σήμερα η Κ.Ε. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγησή του αναμένεται να δώσει το σήμα για «φυγή προς τα εμπρός», περιγράφοντας τις επόμενες ενέργειες για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Κριτική για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπάρξει, ενώ θα συγκροτηθεί και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT