Οπαδική βία: Ερχονται «σκληρές αποφάσεις» – Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

Οπαδική βία: Ερχονται «σκληρές αποφάσεις» – Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

Πηγές του Μαξίμου με τις οποίες συνομίλησε η «Κ» ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ήδη από τις πρώτες ώρες του νέου επεισοδίου έδειχνε πιο αποφασισμένος από ποτέ να πάρει «σκληρές αποφάσεις» ώστε τα φαινόμενα βίας να παταχθούν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πάει άλλο», έλεγαν νωρίτερα σήμερα κυβερνητικές πηγές στην «Κ». Και πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε πραγματοποιήθηκε η φονική επίθεση στον άνδρα της ΕΛ.ΑΣ., ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα οργισμένος για την επαναλαμβανόμενη κατάσταση με την οπαδική βία. Η κυβέρνησή του έχει ήδη λάβει αυστηρά μέτρα στο παρελθόν, όμως τα φαινόμενα αιματηρών επιθέσεων δεν σταμάτησαν, με πιο πρόσφατο τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Πηγές του Μαξίμου με τις οποίες συνομίλησε η «Κ» ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ήδη από τις πρώτες ώρες μετά το νέο επεισόδιο έδειχνε πιο αποφασισμένος από ποτέ να πάρει «σκληρές αποφάσεις» ώστε τα φαινόμενα βίας να παταχθούν. Η απόφαση της Παρασκευής να γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Ακη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης της Πολιτείας, αποτύπωνε την πρόθεση.

Η συμμετοχή τελικά και του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και πώς θα αντιμετωπιστεί. Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει τη Δεύτερα ο Παύλος Μαρινάκης, με τα κυβερνητικά στελέχη να κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. «Οι αποφάσεις θα είναι σημαντικές», σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με κυβερνητικές πηγές να επαναλαμβάνουν πως «δεν πάει άλλο».

Τρία σενάρια

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, εξετάστηκαν τα εξής τρία βασικά σενάρια:

  1. Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
  2. Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς «δεν πάει άλλο».
  3. Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT