Κασσελάκης: «Κατάργηση της προπληρωμής φόρου στις επιχειρήσεις»

Κασσελάκης: «Κατάργηση της προπληρωμής φόρου στις επιχειρήσεις»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν και τον Αλέξη Τσίπρα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ισχυρισμό ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ταυτίζονται με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ίδιος και όχι το αντίθετο, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν έχουμε προτείνει μέτρα που συμπίπτουν με της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα τα δικά μας, τα οποία ανακοίνωσα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία παρουσίασα και χθες το πρωί με βίντεο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε δε «οριζόντιο μέτρο» την απόφαση να αποκλειστούν όλοι οι φίλαθλοι για δυο μήνες από τα γήπεδα και έκανε λόγο για «κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης». «Οταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα (σ.σ. η κυβέρνηση), οριζόντιο μέτρο παντού», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για το αν η ευθύνη για τα επεισόδια βαραίνει περισσότερο την κυβέρνηση ή τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «οι ιδιοκτήτες των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών δουλεύουν μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο». «Ποιος το καθορίζει αυτό; Η κυβέρνηση», συνέχισε.

«Κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος»

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε πως το «ένα οικονομικό μέτρο» που θα έπαιρνε είναι «η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις», γιατί «θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής».

«Θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους. Η κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν με το επιτυχείν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ»

Για την επίσκεψη Ερντογάν τόνισε πως «εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν», ενώ για την υπόθεση των υποκλοπών κάλεσε και πάλι τον πρωθυπουργό να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ και τον Νίκο Ανδρουλάκη να του κάνει «μήνυση».

«Οταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις»

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των 11 είπε: «Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση».

«Η σχέση μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετική. Η βάση του κόμματος τον αγαπάει πολύ βαθιά. Είναι μεγάλη μου τιμή που τον έχω διαδεχτεί», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT