Νέα Αριστερά: Με την Αχτσιόγλου εισηγήτρια στον προϋπολογισμό

Νέα Αριστερά: Με την Αχτσιόγλου εισηγήτρια στον προϋπολογισμό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώνοντας μία εβδομάδα ενεργού πολιτικής δράσης, στη Νέα Αριστερά εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία που θα καταγράψει η κοινοβουλευτική ομάδα τους στην ολομέλεια, στις επιτροπές της Βουλής, αλλά και μέσω των κοινωνικών δράσεων που θα προτάξει. Ηδη σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιούνται ανοιχτές συνελεύσεις που θα καθορίσουν τα επόμενα πολιτικά βήματα. Προβληματίζουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το υπό διαμόρφωση κόμμα να μην περνάει το κατώφλι του 3%; Τα κορυφαία στελέχη συνιστούν ψυχραιμία και δείχνουν να μη βιάζονται. Υπενθυμίζουν πως είναι πολύ νωρίς για να βγουν πολιτικά συμπεράσματα. «Νομίζω ότι μετά τις γιορτές θα μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην ΕΡΤ.

Μέχρι και χθες οι συσκέψεις ήταν συνεχείς για τη μάχη του προϋπολογισμού. Εισηγήτρια θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Θέλουν μέσα από τις τοποθετήσεις τους να δώσουν το προγραμματικό στίγμα τους, όπως έγινε στο νομοσχέδιο για τη φορολογία, αλλά και μια απάντηση στην κρίση της προοδευτικής αντιπολίτευσης που υπάρχει, όπως τονίζουν. «Θα συνενώσουμε δυνάμεις από τον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και την πολιτική οικολογία», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα libre. Σχετικά με την αποχώρησή τους επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σταδιακά «σε έναν άμορφο σχηματισμό, χωρίς δημοκρατικές και κομματικές λειτουργίες, που καμία σχέση δεν έχει με τις προοπτικές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Το κλίμα με την Κουμουνδούρου παραμένει πολεμικό μετά τις αναφορές περί «αυλικών» του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή. Ο Γιάννης Δραγασάκης, που παραιτήθηκε από το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο, ανέφερε στο Κontra: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα διαλόγου και συμπερίληψης βλέπω να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα με έντονα στοιχεία αυταρχισμού. Απειλές διαγραφών, διαβολές και συκοφαντίες με όσους διαφωνούν». Εχουν ήδη αρχίσει και πραγματοποιούνται, με τη συνδρομή της «Ομπρέλας», μια σειρά από εκδηλώσεις. Σήμερα στη Νέα Ιωνία ο Αριστείδης Μπαλτάς και η Εφη Καλαμαρά θα λάβουν μέρος σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με θέμα: «Αριστερά, το παρόν και το μέλλον». Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT