Το ενδεχόμενο παράτασης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις σημερινές και αυριανές συνεδριάσεις ή θα απαιτηθεί να παραταθούν και το Σάββατο; Το ερώτημα απασχολεί έντονα το επιτελείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τους συνεργάτες του που τον συνοδεύουν στις Βρυξέλλες. Τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι κομβικά, τόσο όσον αφορά την πολιτική διεύρυνσης όσο και τη διαμόρφωση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου – το πού θα πάνε τα λεφτά, δηλαδή, και πού θα δοθεί βαρύτητα στους επόμενους προϋπολογισμούς της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στην Αθήνα εξελίσσεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και από το πρωθυπουργικό επιτελείο θα επιθυμούσαν να κλείσει αύριο η συζήτηση στις Βρυξέλλες, για να μην πιεστεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος την Κυριακή θα κλείσει με την ομιλία του στη Βουλή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Δύο κράτη»

«Μέλι» έσταζε στις αναφορές του για τη «θετική περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, κατά τη συζήτηση του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2024 στην Εθνοσυνέλευση. Εντελώς διαφορετική, όμως, ήταν η θέση του για το Κυπριακό. «Η μοναδική και οριστική λύση είναι να ενεργήσουμε με το δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί στο νησί», είπε και κάλεσε όλες τις πλευρές «να αφήσουν στην άκρη το ξεπερασμένο status quo και τις προκλητικές συζητήσεις».

Σύμπλευση

Χθες, στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών σημειώθηκε μια σύμπλευση που δεν πέρασε απαρατήρητη. Η Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) επαναδιατύπωσε τη θέση του κόμματος για προανακριτική επιτροπή. Η κ. Πέτη Πέρκα (Νέα Αριστερά) έσπευσε να εκφράσει τη συμφωνία της, προσθέτοντας ότι «μια διαδικασία προανακριτικής θα ήταν πιο σωστή». Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε, χθες, τους μάρτυρες που θεωρεί πως πρέπει να κληθούν, έτσι, από πολιτικά πρόσωπα έχει συμπεριλάβει στο αίτημά του τους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη, Χρ. Σπίρτζη, Κ. Καραμανλή, Μ. Παπαδόπουλο και Γ. Καραγιάννη.

Το σχήμα του Δούκα

Τα αποκαλυπτήρια του νέου σχήματος στον Δήμο Αθηναίων έκανε χθες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πρωτεύουσας, Χάρης Δούκας. Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προτείνει τον Μανόλη Βελεγράκη. Ανακοίνωσε, επίσης, τους αντιδημάρχους που θα αναλάβουν καθήκοντα το νέο έτος, καθώς και τους εντεταλμένους συμβούλους. Ο κ. Δούκας περιέγραψε το νέο σχήμα ως επιβεβαίωση της ισχυρής βούλησης να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που ανελήφθησαν προεκλογικά για μια θετική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT