Τα τρία μεγάλα πρότζεκτ της Κουμουνδούρου με «όχημα» τον isyriza

Τα τρία μεγάλα πρότζεκτ της Κουμουνδούρου με «όχημα» τον isyriza

Οι νέες εγγραφές που υπολογίζονται στις 50.000, η δημιουργία ακαδημίας στελεχών και η ειδική πλατφόρμα για δωρεές.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πίστη του στις νέες τεχνολογίες, στα social media και κατ’ επέκταση και στον isyriza δεν έκρυψε ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην Κουμουνδούρου έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συσκέψεις για το πώς το κόμμα θα γίνει πιο ελκυστικό προς τον δικό του κόσμο, αλλά και στο κοινό που δεν το είχε προσεγγίσει έως τώρα. Και κυρίως πώς θα εγγραφούν νέα μέλη, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά και θα ενημερώνονται συνεχώς για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την περίοδο στην Κουμουνδούρου, υπό τον συντονισμό του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, «τρέχουν» τρία μεγάλα πρότζεκτ:

• Δημιουργία μιας μεγάλης βάσης δεδομένων όπου θα ενσωματωθούν όλες οι νέες εγγραφές. Από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μετά υπολογίζονται σε περίπου 50.000. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα αποτελέσει και τη βάση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου. Οπως είχε ειπωθεί στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία, στην Κουμουνδούρου υπολογίζουν τις έως τώρα αποχωρήσεις σε περίπου 1.000 άτομα.

Ακαδημία στελεχών για ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων θα συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα. Θα ασχολούνται με το πώς στήνεται μια επιχείρηση και τι περιλαμβάνει το νομοθετικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, μέχρι χρηστικά ζητήματα που θα αφορούν τις ψηφιακές δεξιότητες ή ακόμη και την πολιτική εκπαίδευση μελών και μελλοντικών στελεχών.

• Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να υπάρχει στον isyriza ειδική πλατφόρμα για δωρεές που, εκτός από οικονομική ενίσχυση του κόμματος, θα αφορούν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα: πραγματοποίηση συναυλιών, στήριξη ατόμων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κ.λπ.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως αν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο πολιτικά η ψηφιακή δουλειά που γίνεται, το κόμμα θα έχει να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα πολύ πριν από τις ευρωεκλογές. Πάνω από 5.000 άτομα εκτιμάται ότι έχουν λάβει μέρος στην έρευνα που αφορά την ενεργοποίηση της διαδικασίας παραγωγής πολιτικής. Στόχος και μέσω των ερωτημάτων στα οποία έχουν κληθεί να απαντήσουν τα μέλη προκειμένου να συνδράμουν στο αντιπολιτευτικό έργο είναι να ισχυροποιηθεί μέσω του isyriza η παρουσία τους στο κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο η κοινωνία θα εκφράσει τις θέσεις της μέσω των προτάσεων που θα κατατεθούν και στο τέλος θα συνδιαμορφωθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνεται πως η Διάνα Βουτυράκου, που έχει αναλάβει υπεύθυνη των «think tanks», έχει λάβει πάνω από 3.000 βιογραφικά για τους συνολικά 27 τομείς που έχουν συγκροτηθεί.Θεματικά newsletters αποστέλλονται συνεχώς, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως e-mail που αποστέλλονται κοντά στις περιοχές όπου γίνονται ομιλίες στελεχών συνοδεύονται από αρκετές εγγραφές. Παρά την όχι καλή εικόνα των δημοσκοπήσεων, στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από την κινητικότητα που έχει καταγραφεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και αφορά εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη. Στις πλατφόρμες συμμετοχής ήδη έχουν εγγραφεί πάνω από 300 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT