Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία τακτική μηνιαία συνάντηση για το 2023 με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για την πορεία της οικονομίας μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

«Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την ανώτατη παιδεία. Και δεν θα επιτρέψουμε η απελευθέρωση να μετατραπεί σε μία συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της μεταρρύθμισης».

«Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας συγχαρητήρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα πρόστιμα στις τράπεζες. «Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όλοι οι θεσμοί του κράτους μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά και ο ανταγωνισμός λειτουργούν απρόσκοπτα προς όφελος του πολίτη. Το 2024 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την πολιτική και πολιτειακή Ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση», επισήμανε ακόμη.

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT