Εμφαση ΠΑΣΟΚ στην κοινωνική ατζέντα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο πολύπλευρων παρεμβάσεων, εντός Βουλής με νομοθετικές προτάσεις και εκτός Κοινοβουλίου με επισκέψεις σε όλη τη χώρα, κατήρτισε και θα ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής με επίκεντρο τα κοινωνικά θέματα και τα ζητήματα ποιότητας ζωής, και πρώτο χρονικό ορίζοντα τις προσεχείς ευρωεκλογές. Η υγεία, η παιδεία, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και η ακρίβεια, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι στο πλαίσιο αυτό που χθες ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και αφού μοίρασε δώρα στα νοσηλευόμενα παιδιά της ογκολογικής κλινικής παίδων, συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε: «Μία στις τρεις κλινικές στην Κεντρική Μακεδονία κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας. Τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού είναι σημαντικά. Οι μισθοί είναι πολύ μικρότεροι του μέσου όρου με αποτέλεσμα χιλιάδες υγειονομικοί να φεύγουν για να εργαστούν στο εξωτερικό, ενώ σημαντικό για εμάς είναι και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Εχουμε καταθέσει στο παρελθόν σχετική τροπολογία και θα την επανακαταθέσουμε». Και ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Ο βασικός πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης των ανισοτήτων είναι η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία, κάτι που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα να είναι ισχυρές και να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, και ιδίως τους πιο αδύναμους». Τέλος, ανακοίνωσε τη διοργάνωση, στο προσεχές διάστημα, ημερίδας για τα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη προκειμένου «η πόλη να έχει την προίκα να πρωταγωνιστήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT