Από Τρίτη όλοι στα πόστα τους

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς πλήρους λειτουργίας θα επανέλθει η κυβέρνηση αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από την Τρίτη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και αντιστοίχως όλα τα στελέχη της κυβέρνησης θα επανακάμψουν μετά την εορταστική ανάπαυλα. Το πιθανότερο είναι ο κ. Μητσοτάκης να επισκεφθεί την Ηπειρο για τη γιορτή των Θεοφανίων το επόμενο Σάββατο. Για αμέσως μετά τα Φώτα έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν μια σειρά από κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα δρομολογηθούν προσεχώς, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος και νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η βασιλόπιτα της Ιεράς Συνόδου

Ευχές και παραδοσιακά εορταστικά εδέσματα έλαβαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι ιεράρχες, οι κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των γραφείων της Ιεράς Συνόδου μετά την καθιερωμένη ετήσια τελετή για τη βασιλόπιτα, που έγινε στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού. Οι παλαιότεροι, πάντως, θυμήθηκαν καλύτερες ημέρες, προ κρίσης, η οποία άλλαξε πολλά, όταν η κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο συνοδευόταν από πιο πλούσια δώρα για τον τυχερό. «Επί μακαριστού Χριστόδουλου, ο τυχερός έπαιρνε μια χρυσή λίρα», ανέφερε σχετικά ένας ιεράρχης. Πλέον τα δώρα που επιλέγονται είναι συμβολικά, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι και η Εκκλησία έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών και δεν γίνονται σπατάλες. «Αντε, το πολύ πολύ να δοθεί κάποια εικόνα», όπως ειπώθηκε.

Μόνο εορτασμοί

Η χθεσινή εκδήλωση είχε απόλυτα εορταστικό χαρακτήρα, που κανείς δεν θέλησε να διαταράξει θίγοντας ζητήματα που απασχολούν έντονα εσχάτως την Ιεραρχία, όπως αυτό του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Η σχετική συζήτηση δεν θα αργήσει βέβαια, καθώς στις 8 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και το θέμα αναμένεται ότι θα τεθεί εκεί.

Νέες πρωτοβουλίες

Στο μέτωπο της καθημερινότητας θα συνεχίσει να δίνει την πολιτική μάχη το ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη δρομολογούνται οι επόμενες πρωτοβουλίες, με την έναρξη του νέου έτους. Από τη Χαρ. Τρικούπη προαναγγέλλουν διαδικτυακή καμπάνια για την ακρίβεια, ενώ μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος θα γίνει και διαβούλευση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι, πολίτες και φορείς, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Θα ακολουθήσει εκστρατεία για το στεγαστικό, με έμφαση στις προτάσεις για κοινωνική κατοικία και για αναστολή του προγράμματος «χρυσής βίζας». Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά και θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να γιορτάσει τα Θεοφάνια στο Φανάρι.

Το κλίμα είναι βαρύ

«Houston, we have a problem». Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης έστειλε από το Χιούστον του Τέξας ευχές για καλή χρονιά. Στην Κουμουνδούρου το κλίμα είναι βαρύ, καθώς αποδεικνύεται ότι η γνωστοποίηση της πληροφορίας ότι ο κ. Κασσελάκης δανειοδότησε το κόμμα για να πληρωθεί το δώρο των εργαζομένων στα κομματικά μέσα ενημέρωσης ήταν μάλλον μια (ακόμη) άστοχη κίνηση. Τα σχόλια που συνόδευσαν την είδηση, για ανυπαρξία σχεδίου οικονομικού συμμαζέματος, εξελήφθησαν ως μια ακόμη κίνηση αποδόμησης της περιόδου Τσίπρα, προκάλεσαν δυσαρέσκεια και σε δεύτερο χρόνο επιχειρείται να χαμηλώσουν οι τόνοι και να γίνει το αναγκαίο damage control.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT