Τι ώρα συναντιούνται απόψε Μητσοτάκης και Μπλίνκεν

Τι ώρα συναντιούνται απόψε Μητσοτάκης και Μπλίνκεν

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην οικία του στα Χανιά

42" χρόνος ανάγνωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, προγραμματίζεται για απόψε, Σάββατο, στις 5.30 μ.μ.

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην οικία του στα Χανιά, όπου έχει μεταβεί για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Ο Α. Μπλίνκεν θα έρθει από την Τουρκία, όπου είχε συναντήσεις πρώτα με τον ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, και κατόπιν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν αναμένεται να παραστεί και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, το πρωί των Θεοφανίων, υπογράμμισε ότι με την επίσκεψη-αστραπή στην Ελλάδα καθίσταται σαφές ότι «οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο αξιόπιστος περιφερειακός παίκτης».

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ακόμη ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα των πολεμικών αεροσκαφών F-35.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT