Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές απαιτούν ευρωπαϊκή λύση και συμπόρευση

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές απαιτούν ευρωπαϊκή λύση και συμπόρευση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο υπουργείο Μετανάστευσης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ιλβα Γιόχανσον στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης», ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, ήδη από τις αρχές του 2024, είμαστε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και μάλιστα με την παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της επιτρόπου Ιλβα Γιόχανσον, ώστε να συζητήσουμε σε με ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση τις ευρωπαϊκές απαντήσεις στη μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού προβλήματος».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, του οποίου η διαχείριση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την ίδια την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τελικά την ίδια πορεία της ευρωπαϊκής ιδέας. Ετσι, ως μία κατεξοχήν ευρωπαϊκή πρόκληση, οι μεταναστευτικές ροές προς την ευρωπαϊκή μας ήπειρο απαιτούν και μια ευρωπαϊκή λύση, που πριν από όλα σημαίνει συμπόρευση, κοινή δράση των κρατών-μελών απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT