Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Διαφορετική κριτική εξ αριστερών και εκ δεξιών για Μητσοτάκη

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Διαφορετική κριτική εξ αριστερών και εκ δεξιών για Μητσοτάκη

Σκεπτικισμό και καυστικά σχόλια εξ αριστερών, αλλά και σφοδρότατες επιθέσεις εκ δεξιών, δέχεται από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκεπτικισμό και καυστικά σχόλια εξ αριστερών, αλλά και σφοδρότατες επιθέσεις εκ δεξιών, δέχεται από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τα όσα σχετικά είπε χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη (ΕΡΤ1). Μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των σχολίων που γίνονται από την αντιπολίτευση βρίσκεται και η παράμετρος των εσωτερικών της κυβερνώσας πλειοψηφίας διαφοροποιήσεων.

«Αφού δεν τα βρίσκει με το κόμμα του, ας ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τουλάχιστον έχουμε την επάρκεια να κάνουμε μια πρόταση που είναι και ευρωπαϊκή και δίκαιη», έλεγε από νωρίς (ΣΚΑΪ) ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος.

Σε μια υψηλών τόνων ανακοίνωσή της η Χαρ. Τρικούπη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό των υποκλοπών, της υποβάθμισης των θεσμών, των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της μεταμεσονύκτιας άλωσης των ανεξάρτητων αρχών, δεν δεχόμαστε». Και υπενθυμίζει πως «το σύμφωνο συμβίωσης το είχαν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 19 από τους 75 της Ν.Δ.».

«Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική ατζέντα του σε όλα τα ζητήματα με δήθεν “εκσυγχρονιστικό” μανδύα καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα», αναφέρει το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σημειώνει: «Η συστηματική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα με δήθεν “εκσυγχρονιστικό – προοδευτικό – νεωτεριστικό” μανδύα καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της επίθεσης στην υγεία και την παιδεία, της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Απ’ αυτή την άποψη ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε είναι ούτε μπορούν να παριστάνουν τους υπερασπιστές της προόδου και των λαϊκών δικαιωμάτων».

«Συνεχίζει τα ψέματά του ο πρωθυπουργός. Μέχρι το Σάββατο μας έλεγε ότι δεν θα φέρει τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ξαφνικά το Σαββατοκύριακο, μετά τις εξελίξεις με τον Ζαν Μισέλ και την επίσκεψη Μπλίνκεν, αποφασίζει, κεραυνός εν αιθρία, ο πρωθυπουργός να αλλάξει ρότα. Θα φέρει λέει τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και προσθέτει: «Ο,τι και να μαγειρέψουν, ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να επιβάλουν, να ξέρουν ένα πράγμα: αυτό το αντιχριστιανικό, αντικοινωνικό μέτρο η Ελληνική Λύση θα το καταργήσει όταν κυβερνήσει».

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη διά του προέδρου της, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην πτυχή της τεκνοθεσίας: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα παιδιά ως μέσο κοινωνικής αναγνώρισης ατόμων ιδίου φύλου», υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Νατσιός, με τον βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Βορύλλα να συμπληρώνει: «Δεν θα παραδώσουμε την ευλογημένη από τους πατέρες της Εκκλησίας μας χριστιανική οικογένεια στα ρυπαρά χέρια των όποιων ελίτ. Στην προσευχή ας κατατρέξουμε όλοι μας, το όπλο των χριστιανών, για να φωτίσει ο Θεός αυτούς που θέλουν να επιβάλουν ξένα προς τα χρηστά ήθη του λαού μας, ξενόφερτα, αντιχριστιανικά και αντισυνταγματικά πρότυπα».

Τέλος, από τη Νέα Αριστερά σημειώθηκαν τα ακόλουθα: «Οι συντηρητικοί βουλευτές του κ. Μητσοτάκη και η ακροδεξιά πτέρυγα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ακόμα και οι υπουργοί, έχουν το δικαίωμα της αποχής όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων. Ο πρωθυπουργός παίζοντας παιχνίδια ισορροπιών και τακτικισμών επιδιώκει να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον –ακροδεξιό– σκύλο χορτάτο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT