Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα παρούσα στις προσπάθειες για επίλυση του Μεσανατολικού

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα παρούσα στις προσπάθειες για επίλυση του Μεσανατολικού

Η χώρα μας βρίσκεται «στην αιχμή του δόρατος, σε ό,τι αφορά στον διπλωματικό μαραθώνιο, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σύντομη λύση στο Μεσανατολικό», δήλωσε από το Ριάντ ο υπουργός Εξωτερικών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης

Οι τρόποι εδραίωσης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα καθώς και η επόμενη ημέρα στο Μεσανατολικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως η επίσκεψή του στο Ριάντ εδράζεται στις «εξαιρετικά καλές διμερείς σχέσεις» που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία.

Οπως ανέφερε, η χώρα μας βρίσκεται «στην αιχμή του δόρατος, σε ό,τι αφορά στον διπλωματικό μαραθώνιο, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σύντομη λύση στο μείζον Μεσανατολικό». 

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, σημείωσε πως αυτά αφορούν «τις επισκέψεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσουμε, στο εγγύς μέλλον, στην Ιορδανία και την Αίγυπτο, όπως επίσης και με την επικείμενη επίσκεψη του Παλαιστινίου υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα». 

«Η Ελλάδα με συνέπεια, με συνοχή, με σοβαρότητα, με το διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει, θα είναι παρούσα στις εξελίξεις με έναν τρόπο δημιουργικό, έτσι ώστε όχι μόνο να έχουμε την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα πρέπει να παρέχεται διαρκώς και να είναι βιώσιμη, αλλά επιπλέον να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το πώς θα επιλυθεί βιώσιμα η κρίση του Μεσανατολικού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, όπως επίσης και οι ομόλογοί του, υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, θα παρευρεθούν έπειτα από πρόσκληση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα λάβει χώρα στις 22 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT