Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα με κομματική πειθαρχία»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών γνωστοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Star.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», μολονότι χαρακτήρισε «ατελές» το νομοσχέδιο.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, είπε: «Ηταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;».

Ο ίδιος έψεξε τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα, κατηγορώντας τον για πολιτική εκμετάλλευση, προσθέτοντας: «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν θα δέσει τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ότι ο ο κ. Ανδρουλάκης ποντάρει στις ψήφους των ακροδεξιών βουλευτών της Ν.Δ.

Αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση του ονόματός του αναφορικά με το ζήτημα της παρένθετης μητέρας, προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του». «Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες δεν τον τιμά», τόνισε για να προσθέσει: «Δεν είναι εγωιστικό αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αλτρουιστικό και για το καλό της κοινωνίας».



«Δεν φεύγω μετά τις ευρωεκλογές»

Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις επόμενες εκλογές αυτόνομος και ανανεωμένος».

Κληθείς να σχολιάσει τον δανεισμό στον οποίο ο ίδιος προχώρησε στα κομματικά ΜΜΕ, αποκάλυψε ότι το ποσό ανέρχεται στις 230.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν «να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα». Διαβεβαίωσε δε ότι «όλα έχουν γίνει σύννομα».

Σχετικά με την ακρίβεια, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης που θα μηδενίζεται ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε κάνει πρόταση υπουργοποίησης το 2019. Σχολιάζοντας την αντίδραση του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, που διέψευσε τις πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Μου θύμισε την αντίδρασή του για τις υποκλοπές, όταν είπε: Ακουγα εγώ τους υπουργούς μου;». Κληθείς να απαντήσει για το ποιο υπουργείο του προτάθηκε, έκανε λόγο για «κουτσομπολιά» και δεν έδωσε συνέχεια.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ισχύει ότι τον προσεχή Μάρτιο θα καταταγεί στον στρατό, είπε: «Θα τηρήσω τον νόμο και είμαι χαρούμενος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT