Ομόφυλα ζευγάρια: «Δυσφορία» στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία

Ομόφυλα ζευγάρια: «Δυσφορία» στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία

Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών μετά τη δήλωση του Στ. Κασσελάκη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες εσωκομματικές τριβές φαίνεται πως προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ότι θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε την ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ως ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αφού το χαρακτήρισε «ατελές», ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις από τους βουλευτές του.

Οπως έγραφε η «Κ», με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στα τρία-τέσσερα μέλη της Κ.Ο. που φέρονται να εμφανίζονται προβληματισμένα, ενώ επιχείρησε να βάλει και ένα τέλος στις αμφίσημες δηλώσεις των τελευταίων ωρών σε σχέση με τη στάση του κόμματος.

Πάντως, μετά τη δήλωση που παραπέμπει σε γραμμή κομματικής πειθαρχίας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την έκπληξη ή και τη διαφωνία τους. 

«Θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το άκουσα από την τηλεόραση, οπότε δεν έχω να σας απαντήσω κάτι για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας στο KONTRA, σημειώνοντας ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, σημείωσε ότι «υπάρχουν προβληματισμοί και ειδικά όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης με την αποχή» και πως ο ίδιος έχει τη γνώμη ότι «δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ», ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως δεν υπήρχε συζήτηση με «δύο διαφορετικές γραμμές» αναφορικά με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, μιλώντας στο Blue Sky απάντησε ξεκάθαρα πως διαφωνεί με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ολοι οι βουλευτές (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν υπογράψει μια πρόταση νόμου η οποία έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα από το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση. Επομένως, η απάντηση είναι απολύτως καθαρή προς όλους», απάντησε ο Διονύσης Τεμπονέρας στο Action24, σε ερώτηση για το αν έπρεπε να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. «Από την αρχή έχουμε πει ότι θα στηρίζαμε μια πρωτοβουλία η οποία θα έφερνε την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών» συμπλήρωσε το στέλεχος του κόμματος. 

Σε ερώτηση για το θέμα, ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς απάντησε τα εξής, μιλώντας στο OPEN: «Θέλω να ζητήσω την κατανόησή σας, γιατί σε λίγες ώρες έχουμε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και έχω μάθει πρωτίστως τις απόψεις μου να τις καταθέτω εντός των οργάνων».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, μάλιστα, ο κ. Παππάς απάντησε ότι υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι που διαφωνούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT