Στ. Κασσελάκης: «Θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις αν παρεκκλίνει κάποιος βουλευτής»

Στ. Κασσελάκης: «Θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις αν παρεκκλίνει κάποιος βουλευτής»

Επιμένει στη γραμμή της κομματικής πειθαρχίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που προωθεί η κυβέρνηση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει στη γραμμή της κομματικής πειθαρχίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που προωθεί η κυβέρνηση. 

Το απόγευμα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε πει πως αν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να διαγραφεί «ούτως ή άλλως». 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης επανήλθε στο ζήτημα, με ανάρτησή του στα social media, λέγοντας ότι, σε περίπτωση που το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προωθεί την ισότητα «ακόμα και ατελώς», ο ΣΥΡΙΖΑ θα το υπερψηφίσει και «εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η Ν.Δ. προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Δε νοείται βουλευτής αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο.

Οταν δω το νομοσχέδιο της Ν.Δ., θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα.

Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT