Απώλειες για τη Ν.Δ. και κέρδη για το ΠΑΣΟΚ στη «μάχη του Κέντρου»

Απώλειες για τη Ν.Δ. και κέρδη για το ΠΑΣΟΚ στη «μάχη του Κέντρου»

Το κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει το 41% των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι», ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 17%. Ανοδο 2 ποσοστιαίων μονάδων, από 7% σε 9%, καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μάχη του Κέντρου» αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας που διενήργησε η Prorata, το διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στις προτιμήσεις των πολιτών που τοποθετούν εαυτούς στον εν λόγω πολιτικό χώρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε δείγμα 1.230 ανθρώπων, το κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει το 41% των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι», με το ποσοστό να εμφανίζεται αποδυναμωμένο σε σχέση με το 58% των «κεντρώων» που είχαν ψηφίσει Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου.

Απώλειες για τη Ν.Δ. και κέρδη για το ΠΑΣΟΚ στη «μάχη του Κέντρου»-1
Πηγή: ΣΚΑΪ

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στους «κεντρώους» ψηφοφόρους ανέρχεται σε 17% έναντι 11% τον Ιούνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο 2 ποσοστιαίων μονάδων, από 7% σε 9%.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT