Ανδρουλάκης: Δημοσκοπική απελπισία Κασσελάκη

Ανδρουλάκης: Δημοσκοπική απελπισία Κασσελάκη

Mε αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «εκβιαζόμενος» με τις υποκλοπές

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους απάντησε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Στέφανο Κασσελάκη, που προ ημερών χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «εκβιαζόμενο». Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε τη θέση του κόμματός του έναντι του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, επαναλαμβάνοντας ότι επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση, και θα περιμένει να δει τις επιμέρους διατυπώσεις στο κείμενο του νομοσχεδίου, όταν αυτό κατατεθεί.

«Η δημοσκοπική απελπισία οδήγησε τον κ. Κασσελάκη σε αυτή την απαράδεκτη δήλωση για τις υποκλοπές. Είμαι ο μόνος πολιτικός που έχει κάνει ό,τι μπορούσε σε επίπεδο δικαιοσύνης, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν εγώ που τα έκανα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, τα υπόλοιπα 79 πρόσωπα του Predator τι είναι;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ANT1.

Ο κ. Ανδρουλάκης εμμέσως απέδωσε τις επιθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι δημοσκοπικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να χάνει διαρκώς δυνάμεις και έθεσε τον χρονικό ορίζοντα για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς: «Ολα αυτά έχουν κοντά ποδάρια, τις ευρωεκλογές», ανέφερε και, όπως πρόσθεσε, «ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον των παρατάξεών μας και το τι εκπροσωπεί ο καθένας». Επανέλαβε ότι το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές με «ένα μεγάλο ποσοστό, ώστε να έχω εντολή να ενώσω τις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης με προγραμματικές συμφωνίες, για να νικηθεί η Ν.Δ.».

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το μέτωπο του κόμματός του είναι με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προτεραιότητα η κατάθεση προτάσεων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών. «Δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα απαντάμε στις ακρότητες», δήλωσε.

Σε σχέση με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε πιο κοντά στην πρόταση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει: «Με την αντίληψη ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία παιδιά, με όνομα και φύλο, διαφωνούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διερωτώμενος αν έχει υπάρξει ποτέ πρωθυπουργός που να προτρέπει υπουργούς και βουλευτές να μην πάνε στη Βουλή για να ψηφίσουν. «Στη θέση του θα συγκαλούσα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, θα έπειθα την πλειοψηφία για τη μεταρρύθμιση και θα την έφερνα στη Βουλή. Οχι να περιμένω να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά τα άλλα κόμματα», τόνισε.

Οσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «θα έχουμε στάση ευθύνης, επί της αρχής είναι στο πρόγραμμά μας ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών», αλλά ότι δεν θα μπει κομματική πειθαρχία και «πιθανόν κάποιοι να μην ψηφίσουν τον νόμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT