Ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθειες αποκλιμάκωσης

Ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθειες αποκλιμάκωσης

Τετ α τετ Στέφανου Κασσελάκη με Δώρα Αυγέρη προχθές το μεσημέρι και «ανακωχή» με Παύλο Πολάκη – Δεν απέρριψε την πρόταση των «3» για μετακίνηση στους Ευρωσοσιαλιστές ο πρόεδρος του κόμματος

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ρωγμές που καταγράφηκαν στον στενό ηγετικό πυρήνα της Κουμουνδούρου προσπαθούν να κλείσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την Κυριακή το μεσημέρι, η Δώρα Αυγέρη συναντήθηκε σε γνωστό στέκι με τον Στέφανο Κασσελάκη και στην παρέα προστέθηκε αργότερα και ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης. Ηταν ένα ραντεβού που φαίνεται να επιδίωξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, το κλίμα ήταν πολύ καλό, στο τραπέζι μπήκαν τα επόμενα βήματα του κόμματος αλλά και ο καλύτερος συντονισμός.

Τα «πηγαινέλα» σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια «ζάλισαν» τους πάντες και οι γραμμές μπερδεύτηκαν για άλλη μία φορά. Είναι χαρακτηριστικό πως η παρέμβαση της Δώρας Αυγέρη την Παρασκευή –πως δεν θα υπάρξουν διαγραφές για όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο της πλειοψηφίας–, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν ήταν προσωπική της άποψη όπως αρχικά εκτιμήθηκε, αλλά προϊόν συνεννόησης με τα υψηλά κλιμάκια. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος βρέθηκε από τις 9 το πρωί στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή και κατόπιν συμμετείχε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του πολιτισμού που πραγματοποίησε ο πρόεδρος. Αυτό φαίνεται να σήμανε τη λήξη του συναγερμού.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τα φώτα έπεσαν για ακόμη μία φορά στον Παύλο Πολάκη και στην κόντρα του με τον πρόεδρο. Πηγές που γνωρίζουν καταστάσεις στην Κουμουνδούρου αρνήθηκαν να σχολιάσουν στην «Κ» οτιδήποτε για τις σχέσεις των δύο. Μιλούν μόνο για «ανακωχή». Ολα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσει στο νομοσχέδιο θεωρώντας, όσο περνούν οι ώρες, πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Κινήσεις καλής θέλησης έγιναν και από τις δύο πλευρές. Ο Παύλος Πολάκης δεν πήρε τον λόγο στην Κεντρική Επιτροπή για να μην οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα. Η διαφωνία του στην Πολιτική Γραμματεία την Παρασκευή, άλλωστε, είχε καταγραφεί. Κινήθηκε θεσμικά και αυτό εκτιμήθηκε. Αρκετοί σημείωναν πως ο Χανιώτης βουλευτής είχε υπογράψει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ πιο προωθημένη, αφού περιλαμβάνει και την τεκνοθεσία από τις παρένθετες μητέρες. Μήπως βγήκε στην επιφάνεια κάποια κόντρα που προϋπήρχε; Οπως και να έχουν τα πράγματα, αυτή τη στιγμή τα πνεύματα φέρεται να έχουν ηρεμήσει. Σε τρεις ημέρες συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα στις Σπέτσες και κανείς δεν επιθυμεί τη συνάντηση εργασίας να επισκιάσουν άλλα ζητήματα. Δεν ήταν άλλωστε μόνο ο Παύλος Πολάκης.

Πολιτικό Κέντρο

Σε αυτό το περιβάλλον, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέρριψε την πρόταση που έκαναν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος για μετακόμιση στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. Ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης και ως μήνυμα να ήθελε να κάνει σαφές πως είναι ανοιχτός σε θετικές προτάσεις και νέες προσεγγίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT