ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κρας τεστ η συνάντηση στις Σπέτσες

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κρας τεστ η συνάντηση στις Σπέτσες

Ερώτημα εάν ο Στ. Κασσελάκης και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα βρουν απαντήσεις στις αρρυθμίες και στην έλλειψη συντονισμού που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κουμουνδούρου, το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ. Βουλευτές που από την πρώτη στιγμή είχαν ταχθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη βλέπουν πως οι αρρυθμίες και η έλλειψη συντονισμού τραβούν το κόμμα προς τα πίσω και κάθε φορά που συνεδριάζει κάποιο όργανο η εσωστρέφεια χτυπάει «κόκκινο».

«Πρέπει να δούμε τι συζητείται δημόσια και τι όχι», έλεγε μέλος της Κ.Ο. στην «Κ», συμπληρώνοντας ότι «οφείλουμε να κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα». Θα ανοίξουν θέματα που «πληγώνουν» το κόμμα στην επικείμενη συνεδρίαση των Σπετσών, εκτός από τα powerpoint που ετοιμάζουν οι βουλευτές; Δεν αποκλείεται, αφού οι ώρες που θα βρεθούν την Παρασκευή και το Σάββατο μαζί θα είναι αρκετές. Δίνεται μια καλή ευκαιρία τα πνεύματα να ηρεμήσουν. Στόχος της ηγεσίας, ωστόσο, είναι να επικεντρωθούν στο κοινοβουλευτικό έργο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 4.30 το μεσημέρι και θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παραθέτει δείπνο στους βουλευτές. Το Σάββατο, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

Οι αρρυθμίες που έχουν παρουσιαστεί, αλλά και η «μουρμούρα» για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι σίγουρο πως θα απασχολήσουν τα μέλη της Κ.Ο. έστω και στο περιθώριο. Οι απόψεις, άλλωστε, για το αν η κομματική πειθαρχία έπρεπε ή δεν έπρεπε να μπει από τον πρόεδρο εξακολουθούν να διίστανται.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Kontra, τόνισε: «Αυτό το θέμα δεν το χειριστήκαμε σωστά. Και θα σας πω γιατί. Δεν υπήρχε λόγος, όταν υπήρχε σύσσωμη κατάθεση (σ.σ. της πρότασης νόμου) από την κοινοβουλευτική ομάδα, να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κανένας δεν είχε πει ότι δεν θα το ψήφιζε». Ο Γιάννης Ραγκούσης στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι «για εμάς είναι ένα μεγάλο ταυτοτικό θέμα» και υποστήριξε πως όποιος δεν ψηφίσει θα τεθεί εκτός Κ.Ο.

Η Νίνα Κασιμάτη τάραξε επίσης τα νερά και με επιστολή της στον Σωκράτη Φάμελλο και στη Θεοδώρα Τζάκρη ανέδειξε ένα άλλο θέμα, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο κατατίθενται οι προτάσεις νόμου στη Βουλή.

«Δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου σε προτάσεις νόμου αν δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα και έγγραφη συμμετοχή μου στο κείμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες. Φέρεται, μάλιστα, και άλλοι βουλευτές να έχουν συνταχθεί μαζί της. Ουσιαστικά, η κ. Κασιμάτη χτύπησε ένα ηχηρό «καμπανάκι» μετά την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε. πως εξουσιοδοτεί τον Σωκράτη Φάμελλο να επανακαταθέσει την πρόταση νόμου του κόμματος για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Στην επιστολή της φέρεται να αναφέρει ότι διαφωνεί τόσο «με τον κοινοβουλευτικό τύπο» όσο και με «τον χρονισμό» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Ο κίνδυνος να ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την Εκκλησία είναι υπαρκτός.

Σε αυτό το περιβάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιθέσεις στον πρωθυπουργό. Με αφορμή την επίσκεψη που έκανε στο Γαλάτσι και τη συνομιλία του με ζευγάρι που αγόρασε διαμέρισμα με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται εν μέσω παλαιών βίντεο, φωτογραφιών και δημοσιευμάτων, που κατά την Κουμουνδούρου απλοί πολίτες που μιλούν είναι τελικά μέλη της Ν.Δ.

«Ποιο είναι το όριο του κυνισμού του; Γιατί δεν πάει να μιλήσει με τους ανθρώπους που χάνουν το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς που επιτρέπει ο ίδιος; Τον καλώ να πάμε μαζί σ’ ένα τέτοιο σπίτι ν’ ακούσει χωρίς “ηθοποιούς” την πραγματικότητα», τόνισε στην ανάρτησή του.

«Με μια απλή έρευνα θα είχε διαπιστώσει πως το ζευγάρι είχε μιλήσει ξανά για την εμπειρία του με το πρόγραμμα “Σπίτι μου” σε προγενέστερη εκδήλωση», σχολίασε ο Νίκος Ρωμανός. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. συμπλήρωσε: «Προφανώς, ο κ. Κασσελάκης θεωρεί fake τις 2.596 εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ποσού 246.806.615,05 ευρώ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT