Το διήμερο φροντιστήριο στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πήγε πολύ ικανοποιητικά, καθώς παρά τις διαφορές που εκφράστηκαν η πεποίθηση είναι πως πολλοί από αυτούς πείσθηκαν είτε να υπερψηφίσουν είτε, στη χειρότερη, να απέχουν. Στο τέλος της δεύτερης συνεδρίασης ο Γιάννης Μπρατάκος, με μια αναφορά εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη του Αδ. Γεωργιάδη, που εξόργισε τους βουλευτές –«όποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο δεν ψηφίζει Μητσοτάκη», είχε πει– κέρδισε τους παρισταμένους. «Ο πρωθυπουργός θέλει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όποιος δεν το κάνει θα έχει κάποιες επιπτώσεις», είπε, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις και κάνοντας το κλίμα πιο χαλαρό.
«Κλείδωσε» ο Πύρρος
Η στήλη σάς είχε ενημερώσει πρώτη πως ο Πύρρος Δήμας είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές. Η χθεσινή παρουσία του στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή επιβεβαιώνει πως ο παλαίμαχος αρσιβαρίστας είναι πολύ κοντά πλέον στη Νέα Δημοκρατία. Και η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου θα το επιβεβαιώσει.
Εισηγήτρια η Συρεγγέλα
Στη Μαρία Συρεγγέλα μαθαίνω πως καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση της εισηγήτριας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το γεγονός ότι έχει συζητηθεί το ποιος θα είναι εισηγητής, επιβεβαιώνει αυτό που σας έγραφα και χθες: πως το νομοσχέδιο δεν αργεί.
Καμπάνια επιστολικής
Οι Ελληνες βουλευτές είναι παραπάνω από 300. Χθες μάλιστα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας είχε συνάντηση με μερικούς από αυτούς, που ανήκουν στο Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού. Η ΠαΔΕΕ αποτελεί οργανισμό ο οποίος απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων του εξωτερικού (όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Αλβανία) και έχει σκοπούς, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς και την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της επιστολικής ψήφου, καθώς οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές μπορούν να απευθυνθούν πολύ εύκολα στο ομογενειακό κοινό.