Κυβέρνηση: Νέος στόχος οι ευρωκάλπες

Τα νομοσχέδια στα οποία επενδύει το Μαξίμου ενόψει της αναμέτρησης

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από μία εβδομάδα κατά την οποία το θέμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας –και θα εξακολουθήσει να απασχολεί έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο–, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν φύγει για το Νταβός προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο campus όπου πραγματοποιείται ένα μεγάλο σχέδιο ανακαίνισης και συνομίλησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών, ενώ επισκέφθηκε το ένα από τα πέντε κτίρια που ανακαινίζονται, το οποίο θα στεγάσει όλη την έρευνα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολούθως, όπως κάνει κατά την πάγια τακτική του, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καφετέριες στην Αγία Παρασκευή και μιλώντας με πολίτες εστίασε στη μάχη της καθημερινότητας: «Την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα, από την ακρίβεια μέχρι την κατάσταση στην υγεία, από την ασφάλεια, με τα δύσκολα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα των εφήβων ή την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε μεταξύ άλλων. Και πρόσθεσε πως «για εμάς η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Κυβέρνηση: Νέος στόχος οι ευρωκάλπες-1
Το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων, καθώς και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων που στεγάζονται εκεί. [ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ]

«Θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως από τον Φεβρουάριο και μετά θα αρχίσει ο χρόνος να μετράει αντίστροφα για τις ευρωεκλογές, καθώς θα απομένουν μόλις τέσσερις μήνες για τις κάλπες. Σε αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένο πως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει σύντομα, στο Μαξίμου εστιάζουν σε ακόμη πέντε νομοσχέδια που περιμένουν στη σειρά και έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών: πρόκειται για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, την αναθεώρηση των Ποινικών Κωδίκων, τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας αλλά και τις ρυθμίσεις για την αυθαίρετη δόμηση. «Τα συγκεκριμένα νομοσχέδια μπορεί να μην προκαλούν επικοινωνιακό θόρυβο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών», αναφέρει στην «Κ» κυβερνητική πηγή.

Την ίδια ώρα, στα τέλη του μήνα, και συγκεκριμένα στις 26 και 27 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σικάγο, μία από τις κοιτίδες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας στις βαλίτσες του ψηφισμένη την επιστολική ψήφο, θα μιλήσει στους Ελληνες ομογενείς από άλλη βάση, καθώς η ομιλία του θα αποτελέσει ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα του προεκλογικού αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών. Ο στόχος άλλωστε της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού που θα… στείλουν την ψήφο τους στις εκλογές του Ιουνίου.

Τέλος, όσον αφορά την επίσκεψη στο Νταβός, ο πρωθυπουργός μετέβη εκεί χθες το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του στο φόρουμ ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολλές κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT