Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από τις ύβρεις Πολάκη

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από τις ύβρεις Πολάκη

Πρωτοφανής επίθεση του βουλευτή Χανίων κατά του σκιτσογράφου της «Κ» Ηλία Μακρή

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις από την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά του σκιτσογράφου της «Κ» Ηλία Μακρή πήρε η Κουμουνδούρου, με αφορμή γελοιογραφία που τον απεικόνιζε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται πως «επ’ ουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. τέτοιες αντιδράσεις, ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου». Ο Χανιώτης βουλευτής, αφού ανάρτησε φωτογραφία του Ηλία Μακρή, επιτέθηκε με ύβρεις εναντίον του: «Εκτός από τα σιχάματα της “δημοσιογραφίας” υπάρχουν και τα βοθρολύματα της “γελοιογραφίας”. Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα!» τόνισε μεταξύ άλλων προσβλητικών αναφορών. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους και δικαστές. Τότε μάλιστα είχε τεθεί θέμα διαγραφής του, το οποίο ξεπεράστηκε έπειτα από επιστολή συγγνώμης που είχε στείλει προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Παύλο Μαρινάκη να τονίζει: «Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του. Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω βουλευτή». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήρθε λίγη ώρα μετά αποδοκιμάζοντας τον βουλευτή. Από την Κουμουνδούρου, απαντώντας στον κ. Μαρινάκη, ανέφεραν: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως “εγκληματική οργάνωση” δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλά της».

H κόντρα συνεχίστηκε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αδ. Γεωργιάδη, με τον δεύτερο να τον χαρακτηρίζει αγενή και να αναφέρει πως η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του κ. Μακρή «θα μπορούσε ακόμη και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με το ίδιο οξύ ύφος: «Βγήκες να υπερασπίσεις και “δημοσιογράφους-γελοιογράφους” της λίστας Πέτσα ή ΚΕΕΛΠΝΟ, αντί να κρυφτείς!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT